MENU

Keuring sporttoestellen

  1. Keuringen
  2. Keuring sporttoestellen
Waarborg betrouwbaarheid en de veiligheid van sporters met keuring van uw sporttoestellen zoals uw klimwanden Waarborg betrouwbaarheid en de veiligheid van sporters met keuring van uw sporttoestellen zoals uw klimwanden Waarborg betrouwbaarheid en de veiligheid van sporters met keuring van uw sporttoestellen zoals uw klimwanden Waarborg betrouwbaarheid en de veiligheid van sporters met keuring van uw sporttoestellen zoals uw klimwanden
Waarborg betrouwbaarheid en de veiligheid van sporters met keuring van uw sporttoestellen zoals uw klimwanden

Sporttoestellen moeten niet alleen leuk en uitdagend, maar bovenal veilig en betrouwbaar zijn. Daarom is het noodzakelijk om regelmatig een periodieke keuring op sporttoestellen uit te laten voeren. Keuringen van uw sporttoestellen zorgen ervoor dat u veiligheid van sporters en medewerkers zoveel mogelijk kunt waarborgen. Sporttoestellen wordt gekeurd aan de hand van verschillende nationale en Europese Normen (NEN normering).

Soorten keuringen in de recreatie en sport

Er zijn veel verschillende normen voor keuring in de recreatie en sport. Zo is er de NEN-EN 12572 voor kunstmatige klimobjecten, NEN-EN 16630 voor openlucht fitness apparatuur NEN-EN 913 voor turntoestellen en NEN-EN 957 voor vast opgestelde trainingsapparatuur. Voor vrijwel elk specifiek sporttoestel is wel een specifieke norm met eisen. Zowel voor grote objecten zoals touwbanen, klimmuren en klimwanden maar ook voor kleinere sportapparatuur zoals basketbalborden, voetbaldoelen, trampolines en evenwichtsbalken. TÜV Nederland keurt uw apparatuur en toestellen op deze veelzijdigheid aan normen om de betrouwbaarheid en veiligheid vast te stellen en voor lange termijn te borgen. Voor bepaalde toestellen, zoals fitnesstoestellen zijn speciale (mechanische) eisen, maar verder geen normen. Daarom gebruiken we hiervoor een speciaal - door onszelf ontwikkeld - keuringsprotocol. Zo weet u zeker dat uw toestellen waarvoor geen specifieke nationale- of Europese normen bestaan, ook voorzien zijn van een TÜV keurmerk. Een begrip voor kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid naar gebruikers en klanten.

Keuring sporttoestellen bij TÜV Nederland

Wilt u weten voor welke toestellen en apparatuur wij beoordelingen kunnen verzorgen? Neemt u dan contact op met TÜV Nederland. Onze praktijkgerichte deskundigen beoordelen aan de hand van buitengewone ervaring in uw branche. We denken graag met u mee over efficiënte planning van de keuringen zodat uw investering ook efficiënt is. Naast sporttoestellen keuren we ook uw speeltoestellen en attracties in Nederland en buitenland.

Neem vandaag nog contact op met TÜV Nederland voor een offerte.

Informatie, offertes en planning van keuring en inspectie

Afdeling Amusement Rides & Devices van TÜV Nederland

Afdeling Amusement Rides & Devices
TÜV Nederland

0499 - 339 534

Stel uw vraag over
Keuring en inspectie van speeltoestellen, attracties en (buiten)sporttoestellen