Keuring roltrappen en rolpaden

Vraag hier direct uw keuring aan!
Onbezorgde klanten en bezoekers bereikt u door een veilige roltrap met een keuring roltrappen en rolpaden Onbezorgde klanten en bezoekers bereikt u door een veilige roltrap met een keuring roltrappen en rolpaden Onbezorgde klanten en bezoekers bereikt u door een veilige roltrap met een keuring roltrappen en rolpaden Onbezorgde klanten en bezoekers bereikt u door een veilige roltrap met een keuring roltrappen en rolpaden
Onbezorgde klanten en bezoekers bereikt u door een veilige roltrap met een keuring roltrappen en rolpaden

Jaarlijks gebeuren er honderden ongevallen met roltrappen. Desondanks is periodieke keuring zoals bij liften nog steeds niet verplicht. Roltrappen, rolpaden en hellingbanen zijn namelijk uitgesloten in het Warenwetbesluit Liften en vallen daarmee onder het Warenwetbesluit Machines waarvoor andere eisen gelden. Weliswaar wordt slechts een klein deel van ongevallen veroorzaakt door technische mankementen, maar voorkomen is beter dan genezen en als u ook nog aansprakelijk wordt gesteld levert dit u meer problemen op dan alleen imagoschade. Reden genoeg dus om te zorgen dat u veiligheidsrisico’s van roltrappen, rolpaden en hellingbanen in uw beheer dus zoveel mogelijk beperkt, als uw verzekeraar het niet al van u verwacht. Een keuring roltrappen en rolpaden bevestigt dat ze veilig en betrouwbaar zijn en voldoen aan eisen voor fabricage en installatie.

Waarom een keuring roltrappen en rolpaden?

Fabricage en installatie van roltrappen, rolpaden en hellingbanen dient te worden uitgevoerd volgens de NEN-EN 115-1:2017 en kunt de kennis van techniek van TÜV NORD gebruiken om er op toe te zien dat dit ook doelmatig gebeurt. Roltrappen die in gebruik zijn en aan de EN 115 voldoen kunnen echter nog steeds veiligheidsrisico bevatten, waardoor een tweede paar ogen tijdens een periodieke keuring het verschil kan maken tussen een veilige en onveilige roltrap. Een keuring roltrappen maakt bovendien inzichtelijk of uw roltrappen en rolpaden nog veiliger kunnen en wat de staat van onderhoud van uw roltrap is. Een stilstaande roltrap door mankementen merkt een winkelpandeigenaar immers direct aan de omzet. Een keuringssticker van TÜV NORD bevestigt bovendien de veiligheid van uw roltrappen bij de gebruiker.

Keuring roltrappen en rolpaden bij TÜV NORD

TÜV NORD is Notified Body voor de Europese Richtlijn Liften en heeft bovendien een aanwijzing in het kader van het Warenwetbesluit Machines en Warenwetbesluit Liften. We beschikken dus over voldoende expertise op het gebied van veiligheid van persoonlijke transportmiddelen en machines om u te ondersteunen met een keuring roltrappen en rolpaden. U kunt rekenen op scherpe prijzen voor periodieke keuring van uw roltrap en ontvangt bovendien binnen een dag al een duidelijke digitale rapportage met het resultaat van de keuring. Na iedere periodieke keuring voorzien wij uw roltrap van een nieuwe keuringssticker met de datum waarvoor de nieuwe keuring moet plaatsvinden. Heeft u meerdere roltrappen en wilt u ook liftkeuring bij TÜV NORD onderbrengen? Dan kijken we graag met u samen naar de meest efficiënte oplossingen.

Wilt u meer weten hoe TÜV NORD kan bijdragen aan de veiligheid van uw roltrappen en rolpaden? Neem vandaag nog contact met ons op.

Stel uw vraag over

Keuring en inspectie van liften, roltrappen en andere verticale transportmiddelen

Informatie en offertes liftkeuring en liftinspectiePatrick Verzendaal
Sales Manager Liften

Tel.: 06 - 34 27 95 54