UTZ certificaat

Het UTZ certificaat is het keurmerk voor cacao, hazelnoot, thee en koffie Het UTZ certificaat is het keurmerk voor cacao, hazelnoot, thee en koffie Het UTZ certificaat is het keurmerk voor cacao, hazelnoot, thee en koffie Het UTZ certificaat is het keurmerk voor cacao, hazelnoot, thee en koffie
Het UTZ certificaat is het keurmerk voor cacao, hazelnoot, thee en koffie

Het UTZ certificaat is hét keurmerk voor bedrijven in een duurzame supply chain voor cacao, hazelnoot, thee en koffie. UTZ certificering zorgt ervoor dat de duurzame landbouw, verwerking en (detail)handel van deze producten in de gehele toeleveringsketen traceerbaar en transparant is. Afnemers en leveranciers kunnen dus precies zien waar de producten vandaan komen. Als uw bedrijf het UTZ certificaat heeft kunt u dus voldoen aan de verwachtingen van uw afnemers in de keten.

Waarom een UTZ certificaat?

Met een UTZ certificaat maakt u aan afnemers aantoonbaar dat uw organisatie voldoet aan de eisen in de UTZ Chain of Custody standaard. Bijna 75% van consumenten verwachten inmiddels duurzame producten en verwachten dit dus ook van de retailer. Uiteindelijk kan het voor uw organisatie dus zelfs een vereiste zijn om zaken te doen. Deelnemen in de Chain of Custody betekent tevens dat uw toeleveranciers voldoen aan dezelfde eisen, zodat u ook meer zekerheid hebt van betrouwbare leveranciers en dus de continuïteit van uw organisatie. Het UTZ certificaat is een onafhankelijke verklaring van betrouwbaarheid doordat de eisen door een certificerende instelling als TÜV NORD worden beoordeeld. Hiermee toont u dus naar de buitenwereld dat u duurzaam onderneemt.

Waarom door TÜV NORD laten certificeren?

Wil uw organisatie het UTZ certificaat gaan behalen? TÜV NORD is uw duurzame partner voor certificering in voedselveiligheid en duurzaamheid. Met een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen nemen vakkundige auditoren met affiniteit in uw branche uw organisatie onder de loep. Tijdens de audit zoeken we niet naar afwijkingen maar naar bevestiging dat uw organisatie aan de eisen voldoet. Bij TÜV NORD kunt u UTZ bovendien uitstekend combineren met andere voedselveiligheidsschema’s zoals ISO 22000, FSSC 22000, BRC of IFS. Maar ook met andere interessante schema’s zoals ISO 9001. Zo hebt u al uw certificaten zorgeloos bij één leverancier ondergebracht en kunnen we de druk op uw organisatie en soms zelfs de investering verder beperken.

Informatie en offertes voor certificering AgrifoodMr. Christian Kienzle
TÜV NORD CERT GmbH

Tel.: +49 (0)160 8 883 919
ckienzle@tuev-nord.de