BRC certificaat

Een BRC certificaat maakt aantoonbaar dat u voldoet aan de certificeringseis voor voedselveiligheid door retailers Een BRC certificaat maakt aantoonbaar dat u voldoet aan de certificeringseis voor voedselveiligheid door retailers Een BRC certificaat maakt aantoonbaar dat u voldoet aan de certificeringseis voor voedselveiligheid door retailers Een BRC certificaat maakt aantoonbaar dat u voldoet aan de certificeringseis voor voedselveiligheid door retailers
Een BRC certificaat maakt aantoonbaar dat u voldoet aan de certificeringseis voor voedselveiligheid door retailers

BRC Global Standards is een verzameling voedselveiligheidsnormen gericht op organisaties in de toeleveringsketen naar supermarkten. De normen zijn primair gericht op de eisen van grote Engelse supermarktketens. Maar een BRC certificaat volgens één van deze normen is ook steeds vaker een basiseis van toonaangevende retailers zoals Albert Heijn. Er zijn verschillende normen waarvoor u een BRC keurmerk kunt behalen. BRC Food is bedoeld voor voedselverwerking, -behandeling en –verpakking. BRC Agents & Brokers is bedoeld voor bedrijven die producten in de keten doorverhandelen. BRC Storage & Distribution biedt de essentiële schakel van certificering tussen de producent, retailer en eindgebruiker en is gericht op organisaties met een primair proces in opslag en distributie van voedingsmiddelen.

Waarom een BRC certificaat?

BRC 8 wordt erkend door het GFSI (Global Food Safety Initiative). Met een BRC keurmerk hebt u dus een internationaal certificaat voor voedselveiligheid in handen dat in menig toeleveringsketen in de voedingsmiddelen industrie wordt geaccepteerd. U maakt aantoonbaar aan uw afnemers dat u voedselveiligheid op orde hebt maakt uzelf tevens zichtbaar voor nieuwe klanten door de vermelding van uw BRC certificaat in de BRC Directory. Een groot voordeel van BRC 8 is de praktische, laagdrempelige stap-voor-stap aanpak van het implementeren van risicobeheersing voor voedselveiligheid. Bovendien is de drempel voor BRC certificering laag als u al veel aandacht besteedt aan risicobeheersing.

Waarom een BRC certificaat via TÜV NORD?

BRC 8 stelt hoge eisen aan de beoordeling van het BRC keurmerk en dus aan auditoren. TÜV NORD beschikt over vakkundige auditoren met ervaring in de voedingsmiddelenindustrie die BRC certificering op een nuchtere, praktische wijze beoordelen. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij internationale leveranciersaudits door ons internationale netwerk van vestigingen. Bent u er nog niet helemaal uit of u het BRL certificaat wilt gaan behalen of een andere norm voor voedselveiligheid wilt gaan certificeren? Ook ISO 22000, FSSC 22000, en IFS zijn certificeringsmogelijkheden bij TÜV NORD. We kijken graag met u samen naar de beste oplossing voor uw organisatie.

Vraag vandaag nog een offerte aan voor het BRC certificaat.

Informatie en offertes voor certificering AgrifoodMr. Christian Kienzle
TÜV NORD CERT GmbH

Tel.: +49 (0)160 8 883 919
ckienzle@tuev-nord.de