MVO-certificaat

MVO-certificaat

Je organisatie beïnvloedt de directe omgeving, de maatschappij en het milieu. Bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent verantwoordelijkheid nemen voor deze effecten. Het heeft betrekking op ondernemen in brede zin: van arbeidsomstandigheden en eerlijk zakendoen, tot milieubelasting en maatschappelijke betrokkenheid.

Met een MVO-managementsysteem kun je de MVO-thema’s binnen je organisatie beter beïnvloeden, beheersen, verbeteren en uitdragen. Dit levert een positieve bijdrage aan milieu en maatschappij én aan de resultaten van het bedrijf. Je maakt je inspanningen op het gebied van MVO kenbaar door middel van het MVO Prestatieladder certificaat.

 

Wat is de MVO Prestatieladder?

Het managementsysteem MVO Prestatieladder geeft handvatten voor het invullen van de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie. Met het MVO Prestatieladder certificaat toont een organisatie aan te voldoen aan de eisen van de norm. Wanneer de organisatie zich verder verdiept in de MVO-thema’s van de sector, kan het managementsysteem zich ontwikkelen naar een steeds hoger niveau. Dit wordt aangetoond met het certificaat (niveau 1 t/m 5).

Het certificatieschema MVO Prestatieladder is geïnspireerd op de ISO 26000 richtlijn voor social responsibility, op stakeholder management en op het motto People, Planet, Profit. Deze laatste wordt steeds vaker aangevuld met Prosperity.

MVO

Met het MVO Prestatieladder certificaat kan een organisatie haar inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aantonen.

 

 

Waarom een MVO Prestatieladder certificaat?

Met het MVO-managementsysteem maak je de MVO-prestaties van je organisatie inzichtelijk. Dat resulteert in een MVO Prestatieladder certificaat. Het heeft een positieve uitwerking op het imago van de organisatie, de omgeving én op veel medewerkers.

 

 

 

Hoe kom je in aanmerking voor een MVO Prestatieladder certificaat?

De MVO Prestatieladder is voor iedere organisatie toepasbaar. Voldoen aan de eisen van de norm zal enige tijd en energie kosten. Toch valt dit voor veel organisaties mee in de praktijk, omdat ze (onbewust) al inspanningen verrichten op het gebied van MVO. Zeker als zij beschikken over andere certificeringen, zoals ISO 9001, ISO 14001 of ISO 50001. Bovendien zijn er vijf niveaus: de drempel om in te stappen is laag, waarna je verder kunt groeien.

MVO Prestatieladder 4.0

Wat is nieuw in deze versie? Wat zijn de voordelen van certificeren met MVO Prestatieladder 4.0? Je leest het in dit artikel.

Waarom de MVO Prestatieladder bij TÜV NORD Nederland?

 

Expertise

TÜV NORD Nederland heeft jarenlang ervaring met beoordelingen die verband houden met milieuaspecten, maatschappelijke verantwoordelijkheid en continue verbetering van organisaties.

Ervaren en betrouwbaar

TÜV NORD Nederland is een serviceprovider in onafhankelijke beoordelingen zoals certificering, keuring, inspectie en training. We bevorderen sinds 1981 veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Gemak en voordeel

We bieden de mogelijkheid van een combinatie met andere certificeringen. Dit werkt kostenbesparend. Bovendien is alles bij één certificerende instelling onderbrengen wel zo gemakkelijk.

Praktisch en positief

Onze auditoren toetsen op heel praktische wijze en hebben oog voor de dagelijkse praktijk. We bekijken op een positieve manier: wat klopt er al met de norm? Wanneer we daarbij afwijkingen ontdekken, geven we dit aan.

Internationaal expertnetwerk

Wij zijn onderdeel van de TÜV NORD GROUP, met tienduizenden activiteiten in 70 landen en meer dan 10.000 werknemers (in FTE).

Wil je gaan certificeren op de MVO Prestatieladder?
We vertellen je graag alle informatie die nodig is voor jouw organisatie. Neem contact op!