Agrarisch, Food en Feed

Agrarisch, Food en Feed

Voor bedrijven die actief zijn in de agrarische sector of de voedselindustrie zijn veel normen van toepassing. De consument verwacht immers veilig voedsel en ook steeds vaker vanuit duurzame bron. Voedselveiligheid, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid in de totale toeleveringsketen zijn dus hot items. Aansluiting bij initiatieven zoals GFSI (Global Food Safety Initiative), een door de industrie aangedreven initiatief dat probeert voedselveiligheid in gehele internationale supply chains te bewerkstelligen en bevorderen is daarom van belang voor TÜV NORD Nederland.

Overige certificering in Food en de Agrarische sector

Normen in de Agrifood & Feed

Naast veel productspecifieke initiatieven op het gebied van certificering zoals MSC en UTZ zien we vanuit onze rol als certificerende instelling steeds meer aandacht en vraag uitgaan naar internationaal georiënteerde voedselveiligheidsnormen zoals ISO 22000, FSSC 22000, BRC en IFS. Waarbij de laatste 4 ook erkend worden door het GFSI. ISO 22000 is sinds 2005 de internationaal erkende standaard voor voedselveiligheid in de gehele agrifood sector en combineert de principes van managementsystemen uit ISO-normen met de voedselveiligheidscriteria van HACCP.

TÜV NORD Nederland en certificering in Agrifood & Feed

Certificering inkopen doet u natuurlijk het liefst op één plek. Daarom verzorgt TÜV NORD Nederland een breed portfolio aan certificering in de agrarische sector, voedingsmiddelenindustrie en diervoeders. Met ervaring in uw branche hanteren we een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordeling van uw systeem. Ons doel is niet het zoeken naar afwijkingen ten opzichte van de eisen in de norm waarvoor u wilt certificren maar het zoeken naar bevestiging dat uw systeem voldoet en wij het certificaat kunnen afgeven. Door onze internationale oriëntatie kunnen we u bovendien buiten de landsgrenzen ondersteunen met het borgen van voedselveiligheid, kwaliteit en duurzaamheid in de keten, naast ruim 300 andere producten en diensten op het gebied van beoordeling.

Wilt u weten welke oplossingen wij kunnen bieden voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op.

Informatie en offertes voor certificering AgrifoodMr. Christian Kienzle
TÜV NORD CERT GmbH

Tel.: +49 (0)160 8 883 919
ckienzle@tuev-nord.de