MENU

Keuring hijs en hefmiddelen

  1. Keuringen
  2. Keuring hijs- en hefmiddelen
Met een keuring hijs en hefmiddelen voldoet u aan wettelijke veiligheidseisen en beperkt u bedrijfsrisico's Met een keuring hijs en hefmiddelen voldoet u aan wettelijke veiligheidseisen en beperkt u bedrijfsrisico's Met een keuring hijs en hefmiddelen voldoet u aan wettelijke veiligheidseisen en beperkt u bedrijfsrisico's Met een keuring hijs en hefmiddelen voldoet u aan wettelijke veiligheidseisen en beperkt u bedrijfsrisico's
Met een keuring hijs en hefmiddelen voldoet u aan wettelijke veiligheidseisen en beperkt u bedrijfsrisico's

Het arbobesluit geeft aan dat u als ondernemer verantwoordelijk bent voor het in goede staat onderhouden van arbeidsmiddelen zoals hijs- en hefwerktuigen en dus zorg moet dragen dat arbeidsmiddelen op tijd gekeurd worden. Dit betekent dat uw hijs- en hefwerktuigen keuring na installatie en periodieke keuring moeten ondergaan om te voldoen aan wetgeving en veiligheidsrisico´s te beperken. U mag zelf bepalen wie een keuring hijswerktuigen of keuring hefwerktuigen uitvoert zolang dit gebeurt door een deskundige persoon of partij. Deskundigheid kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. In bepaalde gevallen is uw technische dienst of onderhoudsfirma misschien deskundig genoeg. Heeft u niet voldoende kennis van wet- en regelgeving, normen, de techniek en kenmerken inzake het arbeidsmiddel, dan doet u verstandig aan de keuring hijs- en hefmiddelen uit te besteden aan een partij zoals TÜV Nederland. Wij kunnen vol overtuiging zeggen dat we de vakkundigheid, ervaring en kennis in huis hebben.

Keuring hijs en hefmiddelen bij TÜV Nederland

Voor bepaalde arbeidsmiddelen is het verplicht om de keuring door een aangewezen, onafhankelijke instelling zoals TÜV Nederland te laten uitvoeren. Dit geldt voor keuring van hijswerktuigen bij mobiele hijskranen en torenkranen met capaciteit van 10+ tonmeter en hijs- en hefwerktuigen voor beroepsmatig personenvervoer. We keuren dus niet alleen op basis van het arbobesluit, maar ook op basis van certificatieschema’s beheerd door TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport) zoals het WSCS-VT Periodieke Keuring Hijskranen en schema’s voor offshore kranen, werkbakken, railinframachines en funderingsmachines. Ieder arbeidsmiddel met een hijs- of heffunctie kan onderdeel zijn van een TÜV keuring hijs en hefmiddelen. Van hoogwerkers, verreikers, gevelonderhoudsinstallaties, heftrucks en sloopmachines tot rolsteigers, hefbruggen, autolaadkranen en bergingsvoertuigen. Ook voor EG-typegoedkeuring van machines voor het heffen van personen (en goederen) met valgevaar 3+meter volgens de Machinerichtlijn (2006/42/EG) kunt u bij ons terecht.

Waarom keuring hijs en hefmiddelen bij TÜV Nederland?

We voeren graag een TÜV keuring hijs en hefmiddelen voor u uit, of u nu in de bouw en sloop of industrie werkzaam bent. Met TÜV Nederland heeft u een benaderbare partner voor het vaststellen van de veiligheid en betrouwbaarheid van uw arbeidsmiddelen met een nuchtere en praktijkgerichte kijk op beoordelen. We kijken graag met u samen naar de meest efficiënte planning voor een totaal keuringsprogramma dat minimale stilstand en maximale inzet van uw hijs- en hefwerktuigen realiseert. Bij noodgevallen plannen we desnoods nog op korte termijn een keuring voor u in. Onze rapportage met bevindingen ontvangt u meteen na de keuringen, zodat u direct op de hoogte bent van de betrouwbaarheid van uw middelen. Ook voor een hoogwerker cursus of heftruck cursus kunt u bij ons terecht.

Wilt u uw hijs- en hefwerktuigen laten keuren? Vraag een offerte aan bij TÜV Nederland.

Deel deze pagina

Planning van keuring of inspectie werkmaterieel

Afdeling Lifting & Hoisting Equipment Planning van TÜV Nederland

Afdeling Planning, Werkmaterieel
TÜV Nederland

0499 - 339 533

Stel uw vraag over
Planning van een keuring of inspectie van uw werkmaterieel of arbeidsmiddelen