MENU

Zorg en Welzijn

  1. Branches
  2. Zorg en Welzijn

Men hoeft niet werkzaam te zijn in de sector om te begrijpen dat zorg en welzijn onder grote druk staat. Verzekeraars verwachten tegen minimale kosten maximale kwaliteit en ook eisen vanuit wetgeving worden steeds hoger. Meer doen met minder is dus onderdeel van de tijdsgeest. Het beperken van risico’s was al een grote eis door opdrachtgevers en toezichthouders maar deze komt in steeds meer vormen en onderwerpen tot uiting. Met name informatiebeveiliging en cliënt-/patiëntveiligheid zijn thema’s die nu spelen. In de welzijnsector zien we bovendien dat door deze economische tijd ook nadruk ligt op mensen weer op tijd en op een goede manier aan het werk krijgen door middel van arbeidsreïntegratie. De behoefte aan transparantie in uw branche blijft dus groeien. Maar niet alleen u bent het onderwerp. U wilt tenslotte ook weten dat leveranciers aan uw eisen voldoen en betrouwbaar zijn.

Overige oplossingen in Zorg en Welzijn

Certificering en keuring in zorg en welzijn

Onafhankelijke beoordeling is de enige objectieve manier om vast te stellen dat uw organisatie en uw leveranciers aantoonbaar aan eisen voldoen. De toegevoegde waarde van beoordeling zit echter ook in het feit dat we routines doorbreken door pijnpunten in uw organisatie bloot te leggen. Dit creëert draagvlak voor verbetermaatregelen die een positieve uitwerking hebben op de continuïteit van uw organisatie. Onze oplossingen in de zorg en welzijn zijn divers. In de eerstelijnszorg wordt vaak het HKZ-certificaat afgenomen, maar zien we ook in toenemende mate de vraag naar NEN-EN 15224, de op de zorgsector toegespitste ISO 9001-variant. Informatiebeveiliging is bovendien een hot topic in de Zorg, zodat ook de populariteit van NEN 7510 en ISO 27001 sterk groeit. Verder beoordelen we op specifieke vakgebieden zoals het Keurmerk Apotheekhoudende Huisartspraktijken en het Blik Op Werk keurmerk in de branche voor outplacement, loopbaanbegeleiding en reïntegratie.

TÜV Nederland helpt bij certificering in zorg en welzijn

Onderscheid tussen instellingen in onafhankelijke beoordeling liggen wellicht niet zo voor de hand voor u. Wij kenmerken ons door een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen, waarbij we zoeken naar bevestiging dat uw organisatie voldoet aan gestelde eisen, in tegenstelling tot zoeken naar gebreken in uw systematiek. Uiteraard doen we dit met vakkundige auditoren met ervaring in uw branche zoals u mag verwachten. We bekijken graag met u samen welke oplossingen het beste bij uw organisatie passen.

Wilt u weten wat we voor uw specifieke organisatie kunnen betekenen? Stel uw vraag aan onze specialisten.

Deel deze pagina

Planning en service voor certificering

Afdeling Customer Service Center Certificatie van TÜV Nederland

Customer Service Center Certificatie
TÜV Nederland

0499 - 339 528

Stel uw vraag over
Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's