Fairproduce

In de paddenstoelensector kwamen een aantal jaar geleden nogal eens misstanden voor, zoals belastingontduiking en uitbuiting van personeel. Om hier iets aan te doen is de stichting Fairproduce opgericht door organisaties van werkgevers en werknemers van teelt en handel in paddenstoelen. Concreet is hiervoor het Keurmerk FairProduce in het leven geroepen. Bedrijven met dit keurmerk garanderen dat medewerkers in de sector eerlijk loon krijgen volgens Nederlandse wet- en regelgeving, beschikken over goede huisvesting en werken onder goede omstandigheden.

Hiermee loopt de paddenstoelensector voorop met het aanpakken van misstanden in de hele keten.

Wat is het Fairproduce keurmerk?

Het Fairproduce keurmerk heeft veel overeenkomsten met het SNA keurmerk, maar richt zich puur op de paddenstoelensector. In deze sector is er geen CAO van kracht, waardoor er het gevaar van misstanden op de loer ligt. Zeker ook omdat het overgrote merendeel van de arbeidskrachten uit het buitenland komt en in een afhankelijke situatie zit. Het Fairproduce keurmerk zorgt voor een stuk regulering doordat de hele keten (van kweker tot supermarkt in de scope van het keurmerk zit.

 

 

Waarom Fairproduce via TÜV NORD?

TÜV NORD verzorgt al jarenlang inspecties in de uitzendbranche. Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren een nuchtere en toegankelijke manier van inspecteren waarbij we graag met u meedenken.

 

Alles onder één dak

Naast een Fairproduce-keurmerk, kunt u bij ons ook terecht voor een SNA en SNF keurmerk, Keurmerk Schoon , VCA/VCU certificaat, maar ook diverse ISO certificaten, waaronder op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Een persoonlijke aanpak

Door onze persoonlijke aanpak, kunnen we uw vragen snel beantwoorden en snel en direct communiceren. Door onze flexibele houding, kunnen we samen met u kijken naar de meest optimale planning voor een inspectie.

Wij stellen uw doelen voorop

Bij TÜV NORD weten we dat het keurmerk belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nog veel belangrijker zijn. Wat hoopt u te bereiken met het behalen van het keurmerk? Om u te helpen bij het behalen van uw doelstellingen kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen, maar leggen we ook kansen bloot. Zo haalt u het meeste uit uw organisatie.

 

Stel uw vraag over

SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk

Informatie over SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederlandof het SZP keurmerk dienstverleningCustomer service SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk dienstverlening
TÜV NORD Nederland

Tel.: 0499 - 339 525
info@tuv.nl