ABU-keurmerk

De ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) is belangenbehartiger voor de uitzend- en payrollbranche, en vertegenwoordigd zo’n 65% van de markt. In die hoedanigheid zet ABU zich in voor kwaliteit en goed werkgeverschap waaruit op hoofdlijnen 3 voordelen ontstaan:

  • De werknemer krijgt een goede CAO
  • De inlener blijft flexibel en concurrerend
  • Uitzendwerk is voor veel mensen een opstap naar werk, en zo kunnen zo veel mogelijk mensen meedoen aan de maatschappij.

Als uitzendorganisatie is het mogelijk om u aan te sluiten bij ABU, en zo gebruik te maken van de voordelen van een ABU lidmaatschap. Om u aan te sluiten bij ABU dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder het behalen van het ABU keurmerk.

Wat is het ABU-keurmerk?

Ieder uitzendbureau dat lid is van ABU is verplicht om de ABU CAO te volgen zolang deze Algemeen Verbindend is Verklaard. Daarmee is ABU een voorloper in de uitzendbranche. Maar alleen het volgen van de CAO is niet genoeg voor organisaties die lid willen worden. Zij dienen ook het ABU-keurmerk te behalen. Met het ABU-keurmerk laat u zien dat u voldoet aan de gestelde kwaliteitscriteria op onder andere CAO naleving (of toetsing van de kwaliteitseisen voor payrollondernemingen), correcte afdracht van belasting en sociale premies en het voldoen aan wet- en regelgeving. En dat is belangrijk om misstanden in de branche tegen te gaan.

Om in aanmerking te komen voor het ABU-keurmerk dient u in bezit te zijn van het SNA keurmerk. Daarnaast is, indien u ook huisvesting verzorgt, het SNF keurmerk een verplichting om te hebben. 

Waarom een ABU-keurmerk bij TÜV NORD?

TÜV NORD verzorgt al jarenlang inspecties in de uitzendbranche. Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren een nuchtere en toegankelijke manier van inspecteren waarbij we graag met u meedenken.

Alles onder één dak

Naast een ABU-keurmerk, kunt u bij ons ook terecht voor een SNA en SNF keurmerk, Keurmerk Schoon, VCA/VCU certificaat, maar ook diverse ISO certificaten, waaronder op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.

Een persoonlijke aanpak

Door onze persoonlijke aanpak, kunnen we uw vragen snel beantwoorden en snel en direct communiceren. Door onze flexibele houding, kunnen we samen met u kijken naar de meest optimale planning voor een inspectie.

Wij stellen uw doelen voorop

Bij TÜV NORD weten we dat het keurmerk belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nog veel belangrijker zijn. Wat hoopt u te bereiken met het behalen van het keurmerk? Om u te helpen bij het behalen van uw doelstellingen kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen, maar leggen we ook kansen bloot. Zo haalt u het meeste uit uw organisatie.

 

Stel uw vraag over

SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk

Informatie over SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederlandof het SZP keurmerk dienstverleningCustomer service SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk dienstverlening
TÜV NORD Nederland

Tel.: 0499 - 339 525
info@tuv.nl