MENU

Cyber Smart Business Scan

Cyber Risico Inspectie voor de verzekeringsbranche

Cyberincidenten, regelmatig zien we ze voorbij komen in het nieuws. Daardoor realiseren zich steeds meer bedrijven dat ze er iets mee moeten, maar ook verzekeraars leggen steeds meer hun eisen op tafel. Tijd om kritisch te kijken naar de manier waarop u als organisatie uw digitale weerbaarheid heeft ingericht.

Wat houdt een Cyber Smart Business Scan in?

De Cyber Smart Business Scan heeft TÜV Nederland samen met Perfect Day, het onafhankelijke cyber & data security bedrijf voor het mkb uit het innovatielab van Nationale-Nederlanden, ontwikkeld. In dit gezamenlijke model zijn cyber- en data security in brede zin onder de loep genomen, zoals gebruikelijk is bij verzekeringsacceptatie. Bovendien sluit de Cyber Smart Business Scan aan op de Risicoklassenindeling Digitale Veiligheid dat een consortium bestaande uit o.a. het Verbond van Verzekeraars en CCV in januari 2020 lanceerde.

In de Cyber Smart Business Scan draait het om vijf pijlers:

  • informatietechnologie (IT)
  • operationele technologie(OT)
  • mensen
  • wetgeving (AVG en Wbni)
  • noodproces

Een expert van Perfect Day checkt aan de hand van het model hoe een organisatie ervoor staat op het totale gebied van digitale weerbaarheid.  De experts van TÜV Nederland voeren vervolgens een onafhankelijke inspectie uit op de uitvoering, volledigheid van onderbouwing en de resultaten van het assessment. Daarmee monitoren en kwalificeren we de werkzaamheden van Perfect Day op onafhankelijke wijze. Bij een goed uitgevoerd assessment en onderbouwing geven we een TÜV Approval af voor de gehele rapportage inclusief de geconcludeerde risico’s.

Voor wie en waarom?

De Cyber Smart Business Scan is ontwikkeld voor de verzekeringsbranche. Het is voor u als verzekeraar een betrouwbare manier om te toetsen wat voor risico u in de boeken neemt. Voor verzekeringsadviseurs is het een totaaloplossing om digitale weerbaarheid in de zorgplicht voor de klant in één keer af te vinken. Maar uiteindelijk is de scan geschikt voor elke ondernemer. Iedereen die werk wil maken van cyber- & data security en dit ook aan klanten of opdrachtgevers en leveranciers wil uitdragen. Kortom, de Cyber Smart Business Scan helpt ondernemers met inzicht, oplossingen en risicoscores op de digitale weerbaarheid van het bedrijf.

Waarom TÜV Nederland?

TÜV Nederland draagt in onafhankelijke beoordelingen al jarenlang bij aan de bevordering van digitale weerbaarheid. Dit door middel van bijvoorbeeld ISO 27001, NEN 7510 of IEC 62443 certificering, maar ook Cybersecurity Risico Inspecties. De Cyber Smart Business Scan is een belangrijke aanvulling op ons portfolio op het gebied digitale cyberweerbaarheid, waarbij we de samenwerking opzoeken met Perfect Day. Met hun pragmatische aanpak en de onafhankelijke check van TÜV Nederland achteraf, heeft u laagdrempelig inzicht in de mate van risico’s van uw digitale weerbaarheid.

 

Deel deze pagina

Remco Bosch

Manager Security & Risk Inspections

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor facility compliance assessments, risico inspecties en security audits.