Bovib keurmerk

Bovib is de brancheorganisatie voor intermediairs, zzp-bemiddelaars en brokers. Bovib is in 2014 opgericht om de maatschappelijke en economische waarde van deze doelgroep uit te dragen en om de gemeenschappelijke belangen te behartigen. Omdat zowel het SNA keurmerk als ISO 9001 niet over de volledige elementen  beschikken die passend zijn voor het type dienstverleners van de Bovib, is er een nieuw keurmerk ontwikkeld door Bovib dat toeziet op de exacte rol van de leden. Op deze pagina vertellen we u meer over dit keurmerk.

Wat en voor wie is het Bovib keurmerk?

Bovib leden zijn de onafhankelijke inhuur-intermediairs die vraag en aanbod van flex aan elkaar koppelen en die alle inhuurprocessen kunnen beheren en regisseren voor de opdrachtgevers. Met het keurmerk geeft u aan dat kwaliteit en professionaliteit voorop staan, dat u voldoet aan bepaalde gebieden binnen de heersende wet- en regelgeving en dat u voldoet aan de kwaliteitseisen die Bovib aan haar leden stelt.

De focus van het Bovib keurmerk ligt op het beperken van risico op financiële en fiscale aansprakelijkheid, borgen van de kwaliteit van dienstverlening en het risicogericht denken vanuit processen.

Waarom het Bovib-keurmerk?

Als u verantwoordelijk bent voor een inhuur-intermediair of broker die lid is van de Bovib of dat wil worden, dan moet u voldoen aan de normen die in het Bovib keurmerk beschreven zijn. Het behalen van het keurmerk is namelijk een vereiste bij lidmaatschap van de Bovib. Bovendien toont u met het keurmerk uw kwaliteit aan en wordt u bovendien door de normelementen gewezen op risico’s die u vervolgens zoveel mogelijk kunt elimineren.

Certificering voor het Bovib keurmerk

De toetsing op het BOVIB Keurmerk omvat Bovib specifieke onderwerpen, NEN (SNA) onderwerpen en ISO 9001 onderwerpen (specifiek in relatie tot de AVG en Wbp). Vanwege de overeenkomst met ISO 9001 wordt er vaak voor gekozen om voor beide schema’s op te gaan (wat mogelijk is bij TÜV NORD). De toetsing voor het Bovib keurmerk vindt periodiek en deels steekproefsgewijs plaats, normaal gesproken eens per twaalf maanden.

Bent u al opgenomen in het SNA register en/of bent u al ISO 9001 gecertificeerd? Dan wordt u niet meer beoordeeld op deze onderdelen. Wel dient u de laatste twee rapporten ter beschikking stellen en mogen er geen non-conformiteiten zijn vastgesteld.

Waarom een Bovib keurmerk bij TÜV NORD?

TÜV NORD is één van de door Bovib aangewezen certificatie instellingen die mag toetsen op het Bovib schema. Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren een nuchtere en toegankelijke manier van inspecteren waarbij we graag met u meedenken.

  • Een persoonlijke aanpak en vaste contactpersoon Door onze persoonlijke aanpak met een vaste contactpersoon, kunnen we uw vragen snel beantwoorden en snel en direct communiceren. Zo heeft u binnen één werkdag een offerte. Door onze flexibele houding, kunnen we samen met u kijken naar de meest optimale planning voor een inspectie.
  • Wij stellen uw doelen voorop Bij TÜV NORD weten we dat het keurmerk belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nog veel belangrijker zijn. Wat hoopt u te bereiken met het behalen van het keurmerk? Om u te helpen bij het behalen van uw doelstellingen kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen, maar leggen we ook kansen bloot. Zo haalt u het meeste uit uw organisatie.
  • Alles onder één dak Naast een Bovib-keurmerk, kunt u bij ons ook terecht voor een SNA keurmerk, , SNF keurmerk, VCA/VCU certificaat, maar ook diverse ISO certificaten, waaronder het ISO 9001 certificaat dat bovendien goed gecombineerd kan worden met het Bovib keurmerk.
  • Branche specifieke kennis Doordat we meerdere normen uit de branche certificeren en jarenlange ervaring hebben, bent u bij ons verzekerd van branche specifieke kennis en heeft u met onze inspecteurs volwaardige gesprekspartners die een praktijkgerichte rapportage afleveren.
  • Ervaren certificeringspartner TÜV NORD is een ervaren certificeringspartner dat naast Nederland ook actief is in veel andere landen. Sinds 1981 bevorderen we in organisaties verspreid over allerlei branches veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met meer dan 175 vakkundige specialisten beoordelen we dag in dag uit uiteenlopende organisaties.
Stel uw vraag over

SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk

Informatie over SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederlandof het SZP keurmerk dienstverleningCustomer service SNA. SNF, ABU, NBBU, ZZP bemiddeling, Schoonmakend Nederland of het SZP keurmerk dienstverlening
TÜV NORD Nederland

Tel.: 0499 - 339 525
info@tuv.nl