VKL Certificaat

Het VKL certificaat maakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van loonwerkbedrijven aantoonbaar Het VKL certificaat maakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van loonwerkbedrijven aantoonbaar Het VKL certificaat maakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van loonwerkbedrijven aantoonbaar Het VKL certificaat maakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van loonwerkbedrijven aantoonbaar
Het VKL certificaat maakt de betrouwbaarheid en kwaliteit van loonwerkbedrijven aantoonbaar

Met een VKL-certificaat maakt u in uw toeleveringsketen aantoonbaar dat uw organisatie voldoet aan eisen op het gebied van voedselveiligheid en arbeidshygiëne in de loonwerksector. Uw afnemers verwachten dus dat u deze risico’s minimaliseert omdat u een grote invloed hebt op voedselveiligheid in de verdere toeleveringsketen. Het VKL-certificaat geeft hier invulling aan. Het door Cumela Nederland geïnitieerd borgingssysteem is samengesteld op basis van een risicoinventarisatie in de branche waardoor specifieke maatregelen zijn geformuleerd voor loonwerkactiviteiten die voedselveiligheidsrisico’s beperken en arbeidshygiëne bevorderen. Met het doorvoeren van deze maatregelen voldoet u aan de eisen voor het VKL certificaat. Er zijn verschillende varianten certificeerbaar. VKL* is gericht op beheersing van de voedselkwaliteit en hygiene. Met VKL** breidt u certificering uit met een continue verbetercyclus, vergelijkbaar met ISO 9001. VKL-G is een aanvulling op VKL* of ** bedoeld voor de kleinschalige handel in professionele gewasbeschermingsmiddelen.

Waarom een VKL certificaat?

Certificering van VKL is weliswaar niet verplicht, maar telers die een VKL-loonwerker inschakelen voorkomen extra administratie. Bovendien is VKL het allereerste loonwerkschema dat erkend wordt door Global G.A.P en dus voldoet aan de eisen die telers stellen. Het is voor u dus heel interessant is om in bezit te zijn van het certificaat. VKL is tevens een goede manier om uw bedrijfsvoering te verbeteren en risico’s te beperken ter ondersteuning van de continuïteit van uw organisatie. Met het certificaat voldoet u bovendien aan de eisen in de European General Food Law en aan HACCP criteria in wetgeving. Doordat in VKL** een continue verbetercyclus is verwerkt sluit deze goed aan bij andere certificaten die u eventueel al in bezit heeft, zoals ISO 9001, ISO 14001, maar ook VCA.

Waarom bij TÜV NORD VKL certificeren?

TÜV NORD voert al jaren audits uit bij VKL gecertificeerde bedrijven. Door middel van een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen vinden we aansluiting bij uw branche. Onze vakkundige auditoren hebben bovendien ervaring in uw branche en spreken dus ook uw taal. We zoeken tijdens audits niet naar gebreken maar naar bevestiging dat uw organisatie aan de eisen in de VKL-norm voldoet. Bovendien kunnen we in de breedte ondersteunen met certificering van andere schema’s, zoals ISO 9001, VCA en ISO 14001.

Laat u vrijblijvend informeren over de kosten van het VKL certificaat.

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificeringCustomer Service Center Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 528