3rd party inspectie

Met een onafhankelijke 3rd party kwaliteitscontrole weet u zeker dat u krijgt wat u bestelt!

Als u een inkoopopdracht plaatst bij een leverancier wilt u zeker weten dat u ook ontvangt wat u bestelt of dat de kwaliteit voldoet aan uw verwachtingen. In veel gevallen zal er een vertrouwensrelatie met de leverancier zijn, maar hoe groot is uw vertrouwen in een nieuwe, onbekende leverancier die wellicht ook nog in het buitenland gevestigd is? Ook kan het zo zijn dat er vooruitbetalingen afgedwongen worden waarbij u een stuk zekerheid wilt hebben of hetgeen geleverd moet worden daadwerkelijk klopt met de afspraak. Of moet u zekerheid voor uw opdrachtgever zelf hebben inzake de keten van materialen zoals controle van inkoop, opslag en verwerking van staal, roestvaststaal of aluminium delen via zogenaamde inspectiedocumenten of materiaalcertificaten? 3rd party inspectie, ofwel 3e partij kwaliteitscontrole, zorgt ervoor dat u krijgt wat voor ogen heeft.

Wat is een 3rd party inspectie?

Met een derde partij inspectie weet u zeker dat u ontvangt wat u besteld heeft. Er wordt onafhankelijk gekeken of de goederen voldoen aan de gestelde eisen. Dat kan door het hanteren van de algemene EN-10204 norm, of door een inspection test plan dat u zelf opstelt waarop via een externe partij wordt gecontroleerd. Zo weet u zeker dat gecontroleerd wordt wat u belangrijk vindt.

De inspectie kan zeer divers van aard zijn, van het tellen van aantallen tot controle van de gedetailleerde technische staat van goederen zelfs met metingen indien gevraagd. Een voorbeeld: Materialen met een 3.1 of 3.2 certificaat kunnen worden over-gestempeld zodat altijd te traceren is uit welke materialen het product bestaat. Dit kan van belang zijn als een onderdeel met specifieke eigenschappen ergens wordt ingebouwd. Blijken de eigenschappen toch niet helemaal goed te zijn dan wordt u achteraf geconfronteerd met ontbrekende veiligheidsgaranties en hoge kosten om de onderdelen te vervangen. 

Bovenstaande manier van inspecteren wordt ook wel inspectie conform G0304 genoemd en is dus feitelijk een controle via documenten (en metingen) op de materiaalkwaliteit, mechanische eigenschappen, chemische samenstelling en de charge- en testnummers voor traceerbaarheid. 

Voor (internationale) verzending kan het ook gewenst zijn om zeker te weten dat wat besteld is ook verscheept wordt. Een 3e partij inspectie biedt hier uitsluitsel doordat onafhankelijk vastgesteld wordt wat er in de container geplaatst wordt. De inspecteur is aanwezig van het moment dat de container opengaat tot dat deze geladen afgesloten en verzegeld wordt door middel van een TSK zegel.

Waarom 3rd party inspectie bij TÜV NORD?

Een 3rd party inspectie van TÜV NORD leent zich uitstekend voor bedrijven die veel importeren of exporteren en zekerheid willen m.b.t. de technische eisen van de aan- of verkochte goederen. Zeker omdat in veel gevallen (deel)betalingen zijn gekoppeld aan de verzending van de goederen. Doordat onafhankelijk is vastgesteld wat, en in welke staat, er verzonden wordt weet u of de betaling gedaan kan worden. Bovendien zorgt het hebben van een 3rd party inspection rapport in sommige landen voor een vlottere douaneafhandeling.

Omdat we begrijpen dat u snel over uw goederen wil beschikken, maken we gebruik van een flexibele planning zodat we op het juiste moment de inspectie kunnen laten plaatsvinden. Daarnaast weten onze inspecteurs theoretische kennis en praktijkervaring te combineren om u zo soepel mogelijk door het proces te begeleiden. 

Kortom, met een 3rd party inspectie van TÜV NORD:

  • Weet u zeker wat er verscheept wordt (en dus wat u gaat ontvangen)
  • Doorloopt u soepel hold points in het bestelproces
  • Kunnen deelbetalingen vrijgegeven worden
  • Worden technische mankementen vooraf gedetecteerd, waardoor u geen verrassingen achteraf heeft
  • Voorkomt u reparaties en kosten achteraf

Stel uw vraag over 3rd party inspectie

Wilt u meer informatie over hoe TÜV NORD u kan helpen met zekerheid rondom aantallen en technische staat van in- of verkochte goederen, of een onafhankelijke keuring aanvragen? Neemt u dan contact met ons op.

Heb je een vraag over SNA, SNF, Fair Produce, ABU, NBBU, SZ Pluimvee, PayOK, PayChecked, Keurmerk Schoon of het BOVIB-keurmerk? Stel ‘m gerust. Neem direct contact op met onze specialist via 0499 - 339 525 of vul het contactformulier in.

TÜV NORD denkt met je meeHeb je een vraag over SNA, SNF, Fair Produce, ABU, NBBU, SZ Pluimvee, PayOK, PayChecked, Keurmerk Schoon of het BOVIB-keurmerk? Stel ‘m gerust. Neem direct contact op met onze specialist via 0499 - 339 525 of vul het contactformulier in.

Tel.: 0499 - 339 525