I'M Certificaat

De samenleving is continue aan verandering onderhevig, onder andere door technologische, sociaaleconomische en maatschappelijke ontwikkelingen. Een van de maatschappelijke ontwikkelingen die spelen is de diversiteit van de samenleving en de daaraan gerelateerde kansen-ongelijkheid op de arbeidsmarkt. Dit kan leiden tot werkloosheid onder mensen die wel graag willen, maar nergens terecht kunnen. Daarnaast  zien we op diezelfde arbeidsmarkt in sommige branches enorme behoefte aan nieuw personeel terwijl er in de praktijk niet altijd inclusief wordt ondernomen.

Het thema inclusiviteit is daarom ook steeds meer een gespreksonderwerp, om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt ongeacht geslacht, afkomst, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur.

Maar alleen bewustzijn over deze ongelijkheid en het gesprek erover voeren is niet genoeg. Om een echt inclusieve samenleving te krijgen moet er iets veranderen. En niet alleen op papier, maar ook in de dagelijkse praktijk.

Wat is het I’M certificaat ?

Een inclusieve samenleving wordt door veel mensen en organisaties belangrijk gevonden maar er is vaak geen onafhankelijke toetsing of er ook daadwerkelijk inclusief gehandeld wordt.

Met het I’M certificaat toont u aan dat u inclusief handelt. En dat u dat consequent doet zonder uitzondering. Zo moet u bijvoorbeeld als u het certificaat heeft op elke vacature die u publiceert herkenbaar het I’M logo vermelden. Hiermee toont u aan dat u niet discrimineert bij vacatures. Dat heeft als extra positief effect dat u meer reacties op vacatures krijgt aangezien er voor een aantal potentiële kandidaten waarschijnlijk een drempel om te solliciteren wordt weggenomen.

Bovendien zegt u met het I’M certificaat niet alleen dat u inclusief handelt, u toont het aan. De audit die u ondergaat is namelijk onafhankelijk, dus u krijgt het certificaat alleen als u voldoet aan de eisen die in de norm staan.

Tot slot toont u met het certificaat aan dat u samenwerkt met scholen en opleidingsinstanties om jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. U heeft inspraak in het opleidingstraject waarmee u zich verzekert van een toekomstige werknemer die past in uw organisatie.

 

Waarom het I’M certificaat bij TÜV NORD

Onze onafhankelijke blik helpt u kritisch naar uw organisatie te kijken en de verbeterpunten boven water te halen. We hanteren een nuchtere en toegankelijke manier van certificeren waarbij we graag met u meedenken.

 • Maak uw SROI inzichtelijk
  Met het I’M certificaat laat u zien dat u werk maakt van uw sociaal ondernemerschap (SROI).
 • Competente auditoren met kennis van uw branche 
  Wanneer u certificering bij TÜV NORD aanvraagt, sturen we niet zomaar een auditor uw kant op. Onze auditoren hebben altijd kennis en verstand van uw branche en begrijpen tegen welke problemen u aanloopt. Op deze manier kunt u er altijd van uitgaan dat de auditor die uw organisatie komt toetsen op hetzelfde niveau zit en met u mee kan denken.
 • Wij stellen uw doelen voorop
  Bij TÜV NORD weten we dat het certificaat belangrijk is, maar dat uw doelstellingen nog veel belangrijker zijn. Wat hoopt u te bereiken met het behalen van het certificaat? Om u te helpen bij het behalen van uw doelstellingen kijken we kritisch naar uw situatie en geven we concreet aan waar eventuele risico’s liggen. Maar we leggen we ook kansen bloot. Zo haalt u het meeste uit uw organisatie.
 • Ervaren certificeringspartner
  TÜV NORD is een ervaren certificeringspartner. Sinds 1981 bevorderen we in organisaties verspreid over allerlei branches veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met meer dan 175 vakkundige specialisten beoordelen we dag in dag uit uiteenlopende organisaties.

Wilt u meer weten over het I’M certificaat  bij TÜV Nederland? Neemt u dan contact met ons op:

 

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525