VCU certificaat

Het VCU certificaat maakt het voldoen aan veiligheid- en gezondheideisen in de VG-checklist Uitzendorganisaties aantoonbaar Het VCU certificaat maakt het voldoen aan veiligheid- en gezondheideisen in de VG-checklist Uitzendorganisaties aantoonbaar Het VCU certificaat maakt het voldoen aan veiligheid- en gezondheideisen in de VG-checklist Uitzendorganisaties aantoonbaar Het VCU certificaat maakt het voldoen aan veiligheid- en gezondheideisen in de VG-checklist Uitzendorganisaties aantoonbaar
Het VCU certificaat maakt het voldoen aan veiligheid- en gezondheideisen in de VG-checklist Uitzendorganisaties aantoonbaar

Zendt u personeel uit naar bedrijven die VCA gecertificeerd zijn? Dan is een VCU certificaat ontzettend belangrijk. Opdrachtgevers kunnen een VCU certificaat eisen wanneer zij personeel vanuit uw uitzendorganisatie inlenen. VCU is een certificering voor uitzendbureaus vanuit Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) waarbij beoordeeld wordt op criteria op het gebied van veiligheid en gezondheid. Uitzendkrachten die werken bij VCA gecertificeerde bedrijven, werken vaak onder omstandigheden die risico meebrengen, zoals in fabrieken, op bouwterreinen, werkplaatsen en installaties. Het VCU certificaat is het bewijs dat u uw VG-beheersysteem op orde heeft en dus voldoet aan gestelde eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. In tegenstelling tot VCA wordt bij VCU het thema milieu niet meegenomen.

Waarom een VCU certificaat?

Met een VCU certificaat maakt u aan opdrachtgevers en toekomstige opdrachtgevers aantoonbaar dat u voldoet aan de criteria in de VG-Checklist Uitzendorganisaties. De checklist biedt een leidraad aan de hand waarvan u maatregelen op het gebied van gezondheid en veiligheid kunt inrichten. U dringt hiermee niet alleen risico’s terug maar verbetert dus ook indirect de continuïteit van uw organisatie. Certificatie zorgt er tevens voor dat de blik van een externe partij op uw proces en procedures aanvullende pijnpunten bloot kan leggen zodat u draagvlak hebt voor verbetermaatregelen.

Waarom een VCU certificaat bij TÜV NORD?

Wilt u een VCU certificaat behalen? TÜV NORD hanteert een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen die past bij uw branche. Bovendien nemen we onze ervaring met honderden audits bij VCA en VCU-gecertificeerde bedrijven mee om uw VCU audit nog meer kracht bij te zetten. We zoeken in het auditproces niet naar afwijkingen maar naar bevestiging dat uw systematiek voldoet aan de eisen. Bij TÜV NORD kunt u bovendien uw certificering van VCU combineren met andere schema’s zoals ISO 9001 of ISO 14001.

VCU certificering kosten

Vraag vandaag nog uw VCU certificaat aan bij TÜV NORD. Wilt u alleen de VCU certificering kosten weten? Dan kunt u ook voor een vrijblijvende offerte bij ons terecht.

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificeringCustomer Service Center Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 528

Deel deze pagina