RSPO certificaat

Met het RSPO certificaat maakt u uw rol in de toeleveringsketen van duurzame palmolie aantoonbaar Met het RSPO certificaat maakt u uw rol in de toeleveringsketen van duurzame palmolie aantoonbaar Met het RSPO certificaat maakt u uw rol in de toeleveringsketen van duurzame palmolie aantoonbaar Met het RSPO certificaat maakt u uw rol in de toeleveringsketen van duurzame palmolie aantoonbaar
Met het RSPO certificaat maakt u uw rol in de toeleveringsketen van duurzame palmolie aantoonbaar

Het RSPO certificaat maakt aantoonbaar dat uw organisatie haar rol in de toeleveringsketen van palmolie duurzaam vervult. De duurzaamheidscriteria in de RSPO schema's gelden voor de gehele keten, wat betekent dat alle organisaties in de toeleveringsketen RSPO gecertificeerd dienen te zijn. De productie van duurzame palmolie wordt beoordeeld aan de hand van de Principles and Criteria. De organisaties verderop in de toeleveringsketen aan de hand van Supply Chain Certification. Deze organisaties worden beoordeeld op criteria die verband houden met verwerking, verpakking, handel en traceer-/herleidbaarheid van de duurzame olieproducten. Het certificaat maakt transparant dat uw leveranciers aan de eisen voldoen en uw organisatie aan de eisen van uw afnemers voldoet. De vraag naar gecertificeerde palmolie blijft stijgen. Ruim 40% van de palmolie-industrie loopt inmiddels via dit initiatief.

Waarom een RSPO certificaat?

Het RSPO certificaat is een vereiste om uw rol in de toeleveringsketen voor duurzame palmolie te kunnen vervullen. Wanneer uw organisatie het certificaat heeft ondersteunt dit dus de continuïteit van uw organisatie doordat u kunt blijven voldoen aan eisen van afnemers. U opent ook deuren naar nieuwe afnemers die milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde inkoop van palmolie vereisen. Het certificaat zet ook het imago van uw bedrijf kracht bij doordat u zichtbaar maakt naar de buitenwereld dat u duurzaamheid in uw organisatie voldoende aandacht geeft.

Laat uw organisatie RSPO certificeren door TÜV NORD

Bent u voornemens het RSPO certificaat te gaan behalen? U bent bij ons aan het juiste adres. Dankzij onze nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen en ervaring in de voedselveiligheid, kunnen we u uitstekend ondersteunen met certificering. De letters TÜV op uw certificaat geven u tevens commerciële toegevoegde waarde naar uw klanten. Het is immers een begrip voor kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Tijdens de audit zoeken we naar bevestiging dat uw systematiek aan de eisen in de norm voldoet en gaan we niet op zoek naar afwijkingen. U kunt uw RSPO certificaat ook combineren met andere vormen van certificering zoals ISO 9001 of ISO 14001 of voedselveiligheidsnormen. Bij een positieve bevinding ontvangt u het RSPO certificaat voor vijf jaar. Binnen deze tijd keuren wij uw organisatie regelmatig of u nog aan de eisen voldoet.

Voor vragen over het RSPO certificaat kunt u contact opnemen met TÜV NORD.

Informatie en offertes voor certificering AgrifoodMr. Christian Kienzle
TÜV NORD CERT GmbH

Tel.: +49 (0)160 8 883 919
ckienzle@tuev-nord.de