MENU

NEN-EN 1090 certificaat

  1. Certificaten & Keurmerken
  2. NEN-EN 1090 certificaat

Is uw bedrijf werkzaam in staal of aluminium? Dan heeft uw organisatie een NEN-EN 1090 certificaat nodig. Sinds 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een dragende staalconstructie voorzien zijn van een CE certificering volgens NEN-EN 1090. U mag zelf CE aanbrengen op uw producten nadat u NEN-EN 1090 certificering behaald hebt. Een CE markering geeft aan dat u als producent of importeur verklaart dat uw staal- en aluminiumproducten aan de CE normering voldoen zoals deze geldt in de Europese Economische Ruimte. Het is verboden om een bouwproduct zonder CE-markering op de markt te brengen.

NEN-EN 1090 en FPC certificering stappenplan

Als fabrikant dient u een aantal stappen te ondernemen alvorens bouwproducten volgens de NEN-EN 1090 kunnen worden vermarkt.

  1. Allereerst zet u een kwaliteitsbeheersingssysteem (FPC) op, aangevuld me een laskwaliteitssysteem volgens NEN-EN ISO 3834, deel 2, 3, of 4;
  2. Na implementatie van FPC doet u een beroep op een aangemelde instelling om de productiebeheersing te certificeren;
  3. Na certificering bent u geoorloofd het product de voorzien van een CE-verklaring per opdracht.

Wilt u alle stappen naar certificering helder in beeld hebben? Download ons gratis stappenplan "NEN EN 1090-1 certificeren in 7 stappen".

Uw NEN-EN 1090 certificering bij TÜV Nederland

Heeft u een EN 1090 certificaat nodig voor uw bedrijf? Wij zorgen ervoor. TÜV Nederland heeft de kennis van zowel CE-markering als lasprocessen en bovendien ervaring met honderden andere EN 1090 certificaten voor tevreden klanten. We hanteren een nuchtere en praktijkgerichte kijk op beoordelen met professionals met ervaring in uw branche. Voordat wij daadwerkelijk gaan certificeren, kunt u een proefaudit bij ons aanvragen. Hiermee kunt u vaststellen of u alles op orde heeft of dat u nog wat zaken moet regelen voor certificatie. Bij ons kunt u ook de lasnorm ISO 3834 laten certificeren in combinatie met het NEN-EN 1090 certificaat als een opdrachtgever dat van u verlangt.

Vraag nu de offerte aan voor uw EN 1090 certificering.

Deel deze pagina

Informatie en offertes voor CE-markering en productcertificering

André Piers, Manager CE-Projects

André Piers
Manager CE/Projects

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor onafhankelijke beoordeling bij productcertificering en CE-markering