MENU

Informatiebeveiliging

  1. Thema's
  2. Informatiebeveiliging

Met de groei in behoeften, mogelijkheden en ambities van organisaties voor oplossingen in informatietechnologie, groeit de behoefte om veiligheid van bedrijfs- en persoonsgegevens. Immers wilt u mogelijk gegevens inzichtelijk maken aan uw klanten en wordt dit in de zorgsector zelfs verwacht in het kader van recht op informatie over gezondheid en behandeling. Tegelijkertijd hebt u te maken met wetgeving vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens en met informatiebeveiligingsrisico’s waardoor u dit soort zaken dus wel goed geregeld wilt hebben om te voorkomen dat gegevens op straat komen te liggen. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om informatiebeveiliging procesmatig in te richten, bijvoorbeeld aan de hand van de ISO/IEC 17799. Deze richtlijn bevat best practices voor het beheer van informatiebeveiliging in een organisatie aan de hand van het systematisch inventariseren en borgen van informatiebeveiligingsrisico’s. Ook opdrachtgevers en toezichthouders hebben verwachtingen van uw organisatie op het gebied van informatiebeveiliging en verwachten bovendien dat u dit aantoonbaar kunt maken.

Ontdek certificering in informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging onder controle krijgen

Het inrichten van een managementsysteem voor informatiebeveiliging volgens een bepaalde norm zorgt er voor dat u informatiebeveiliging in uw organisatie onder controle krijgt. U besteedt namelijk specifiek aandacht aan alle aspecten van informatiebeveiliging die risico's kunnen vormen. Kiest u voor een certificeerbare norm, dan kunt u door middel van een externe audit bovendien aantonen dat uw organisatie ook aan die criteria voldoet. ISO 27001 en NEN 7510 zijn van die certificeerbare normen. Beide normen beschrijven eisen aan een managementsysteem op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is specifiek gericht op informatiebeveiliging in de sector zorg- en welzijn.

Informatiebeveiliging aantoonbaar maken met TÜV Nederland

TÜV Nederland helpt u bevestigen dat u aan eisen op het gebied van informatiebeveiliging voldoet door het aantoonbaar te maken met certificering. U kunt uw certificaat dan overleggen met toezichthouders of opdrachtgevers, zodat u kunt laten zien dat u informatiebeveiliging in uw organisatie op een gedegen manier beheerst. Certificering vindt plaats door het periodiek uitvoeren van audits op uw managementsysteem, zodat we kunnen vaststellen dat uw organisatie aan de eisen voldoet.

Wilt u meer weten over certificering van informatiebeveiliging? Vraag vrijblijvend meer informatie of een offerte bij ons aan.

Deel deze pagina

Offertes, planning en service voor certificering

Afdeling Customer Service Center Certificatie van TÜV Nederland

Customer Service Center Certificatie
TÜV Nederland

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's