MENU

Facility Compliance Assessment

In Nederland zijn er vele wetten en regels als het om gebouwbeheer gaat, vaak ook nog afhankelijk van de activiteiten in het gebouw. U bent als gebouweigenaar, gebouwbeheerder huurder of facilitair manager verantwoordelijk, en vaak ook aansprakelijk, voor het naleven van al deze wetten en verplichtingen. Om uw Facility Compliance op orde te hebben, moet u voldoen aan al deze verplichtingen vaak op uiteenlopende gebieden. Maar heeft u enig idee aan welke allemaal? Wij helpen u daar graag bij.

Wat houdt Facility Compliance in?

Facility Compliance gaat over (technisch operationeel) Risk Management met betrekking tot uw gebouw(en). Voldoet u aan de wettelijke verplichtingen? Heeft u uw facility management wettelijk op orde? Weet u waar u als beheerder verantwoordelijk voor bent, maar ook waar u aansprakelijk voor bent?

Om te beoordelen of u als beheerder (of verantwoordelijke) voldoet aan alle gestelde eisen kijken we onder andere naar:

  • Benodigde vergunningen
  • Gevaarlijke stoffen
  • Legionella gevaar
  • Noodstroomvoorzieningen
  • Brandveiligheid
  • Arboveiligheid
  • Verplichtingen aan technische installaties en voorzieningen
  • Milieuvereisten
  • Etc. 

Kortom: alle wettelijke verplichtingen. Natuurlijk zijn het soort verplichtingen ook afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Daarom doen we van tevoren een intake, zodat onze Facility Compliance Assessment speciaal voor uw activiteiten op maat is samengesteld. Kort gezegd doorlopen we met een Facility Compliance Assessment dan ook de volgende stappen:

1. Ontwikkelen en afstemmen checklist op bedrijfsactiviteiten

2. Uitvoeren Assessment

3. Rapportage

In de uiteindelijke rapportage kunt u de eventuele verbeterpunten direct teruglezen en heeft u meteen inzichtelijk waar u mee aan de slag moet. Een voorbeeld is dat tijdens een Facility Compliance Assessment naar voren kan komen dat de liften allang niet meer gekeurd zijn. U kunt vervolgens een keuringsinstantie, als TÜV Nederland, inschakelen om de liften te komen keuren.

Waarom een Facility Compliance inspectie?

Na een Facility Compliance Assessment bent u ervan verzekerd dat uw gebouw/faciliteiten voldoen aan de daarvoor geldende wetgeving. Onze deskundige zorgt voor een op maat gemaakte checklist waarin alle zaken staan waaraan u als gebouweigenaar, gebouwbeheerder huurder of facilitair manager moet voldoen. Ons assessment bestaat uit documentcontrole, interview met relevante verantwoordelijken en een visuele inspectie van het gebouw.

Tijdens het assessment worden alle vereisten geverifieerd en heeft u meteen inzichtelijk waar eventuele actiepunten liggen. Deze actiepunten zullen voorzien zijn van een risico inschaling, zodat u ook de actiepunten kunt prioriteren.

Waarom TÜV Nederland?

De deskundigheid van TÜV Nederland op de vele gebieden komt goed van pas tijdens deze inspecties. Er is namelijk een brede kennis gevraagd van alle betrokken wet- en regelgeving. Doordat onze deskundigen de situatie met een onafhankelijke blik bekijken, zorgen ze dat ook de blinde vlekken boven water komen. Dit alles leidt tot een overzichtelijk en duidelijk rapport waarmee u meteen aan de slag kunt.

TÜV Nederland onderscheidt zich bovendien door haar laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen. We identificeren tijdens beoordelingen risico’s en pijnpunten zodat we u ondersteunen in begrip en draagvlak voor verbetering. Zo helpen we u bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en ondersteunen we in de continuïteit van uw organisatie.

 

Deel deze pagina

Remco Bosch

Manager Security & Risk Inspections

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor facility compliance assessments, risico inspecties en security audits.