Thema's

Thema's

Onze rol in beoordelen helpt u inzichtelijk maken welke leveranciers betrouwbaar zijn en dat uw organisatie betrouwbaar is. Die betrouwbaarheid uit zich in verschillende thema’s. Het thema veiligheid blijft nog altijd de voornaamste. We zien nog altijd de grootste vraag naar beoordeling van veiligheid in de bouw en industrie, vanwege de vele veiligheidsaspecten in het proces zelf, zoals de veiligheid van arbeidsmiddelen en machines die worden ingezet, de veiligheid van personeel, maar bijvoorbeeld ook dat verwerkte producten aan technische eisen voldoen van CE-markering.

Voedselveiligheid is een belangrijk branche-specifiek thema. Ook kwaliteitszorg blijft een tijdloos thema en zien we in vrijwel elke branche in bepaalde vorm wel terug. Maar ook op Milieu, MVO, Energie en duurzaamheid ligt steeds meer nadruk.

Samenhangend met MVO en ook heel erg van deze tijdsgeest is het thema informatiebeveiliging. Met de kansen die informatietechnologie met zich mee brengt, groeien ook de risico’s. Door ontwikkelingen als internet-of-things en cloud networking nemen eisen, behoeften en dus maatregelen op het gebied van veiligheid van persoonsgegevens en bedrijfsgegevens exponentieel toe. Dit thema zien we ook verwerkt in het zorg-specifieke thema patiënt/cliëntveiligheid, waar naast de informatieveiligheid ook accurate beschikbaarheid van informatie van belang is voor het verlenen van de juiste zorg en het voorkomen van risico’s en aansprakelijkheid.

Welke thema’s zijn belangrijk voor uw bedrijf?

De afweging voor certificering en keuring zit vooral in de eisen die aan uw organisatie worden gesteld vanuit toezichthouders, klanten, overheid, maar ook potentiële klanten. Onafhankelijke beoordeling zorgt er voor dat risico’s en kansen in uw organisatie aan het licht komen. Die risico’s en kansen zijn kritisch voor het succes en voortbestaan van uw bedrijf. Beoordeling kan dus ook een investering zijn in de commerciële groei van uw bedrijf. Met onafhankelijke beoordeling kunt u die betrouwbaarheid op dat moment dus wel aantonen.

TÜV NORD Nederland helpt u op weg

Met ruim 300 verschillende te combineren oplossingen voor uw organisatie in ons pakket kunnen we u in een breed kader ondersteunen met certificaten, keurmerken, keuring, inspectie en training. Onze keurmeesters en auditoren zijn uiteraard vakkundige professionals. Met de praktische ervaring in uw branche hanteren zij een nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordeling van uw arbeidsmiddelen, transportmiddelen, producten en proces.

Wilt u meer weten over de oplossingen die we kunnen bieden in de specifieke situatie van uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Algemene vragen en opmerkingen TÜV Nederland

Deel deze pagina