MENU
  1. Diensten
  2. Certificering
  3. HKZ certificering
HKZ certificering bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw zorgproces aan cliënten en zorgverzekeraars HKZ certificering bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw zorgproces aan cliënten en zorgverzekeraars HKZ certificering bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw zorgproces aan cliënten en zorgverzekeraars HKZ certificering bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw zorgproces aan cliënten en zorgverzekeraars
HKZ certificering bevestigt de kwaliteit en betrouwbaarheid van uw zorgproces aan cliënten en zorgverzekeraars

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Stichting HKZ heeft certificatieschema’s opgesteld voor de zorgsector, waarmee u na certificering kunt aantonen dat uw praktijk of zorginstelling voldoet aan eisen met betrekking tot kwaliteit, cliënt-/patiëntveiligheid en betrouwbaarheid. De certificatieschema’s komen sterk overeen met de internationale norm ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement, maar zijn beter op het zorgproces toegespitst. U kunt voor vrijwel alle HKZ-normen terecht bij TÜV Nederland. Denk hierbij aan HKZ voor jeugdzorg- en thuiszorgorganisaties, orthodontiepraktijken, maar ook zorgboerderijen en kleine organisaties. Tevens beoordelen we op HKZ cliënt-/patiëntveiligheid indien dit onderwerp nog niet geïntegreerd is in de norm voor uw specialisme. Tijdens HKZ certificering beoordelen we of uw organisatie aan de eisen voldoet en als dit zo is, ontvangt u na afloop het HKZ certificaat. Hiermee laat u aan zorgverzekeraars en uw cliënten zien dat u processen goed op orde hebt en risico’s in het zorgproces tot een minimum beperkt.

Waarom HKZ certificering?

HKZ certificering levert veel voordelen. Allereerst kunt u met het HKZ keurmerk in één oogopslag aan uw cliënten en patiënten duidelijk maken dat u een betrouwbaar zorgproces levert. Het certificaat voldoet tevens aan de verwachtingen van zorgverzekeraars, waarmee u in aanmerking kunt komen voor financiële vergoedingen, waarmee u het certificaat dus snel terug kunt verdienen. Het certificatieschema biedt u bovendien een structuur om fouten en risico’s in uw zorgproces te beperken, zodat u ook het lange termijn-doel van continuïteit van uw organisatie nastreeft. Tijdens een HKZ training leert u een aanpak om invulling te geven aan de criteria in de certificatienorm.

Waarom HKZ certificering bij TÜV Nederland?

TÜV Nederland voert graag de HKZ certificering voor uw organisatie uit. Onze vakkundige auditoren met ervaring in uw branche hanteren een praktijkgerichte, nuchtere en laagdrempelige kijk op beoordelen die niet alleen aansluit op uw organisatie, maar ook zorgt dat u een daadkrachtig zorgproces kunt blijven verlenen. We identificeren tijdens beoordelingen heel feitelijk aanvullende risico’s en pijnpunten zodat we u ondersteunen in begrip en draagvlak voor verbetering. Zo helpen we uw bedrijfsrisico’s nog verder beperken en in te spelen op kansen.

Met onze mogelijkheden voor HKZ training leert u bovendien een aanpak om HKZ goed in uw organisatie in te zetten. Weet u nog niet zeker of u het HKZ certificering wil laten uitvoeren? We bieden ook certificering volgens NEN-EN 15224, de zorgspecifieke kwaliteitsmanagementnorm of certificering van ISO 9001. Ook voor informatiebeveiliging in de zorg kunt u bij ons terecht in de vorm van de NEN 7510.

Kosten HKZ certificering

Is HKZ ook voor u onmisbaar? Informeer vandaag nog naar de kosten voor HKZ certificering, of vraag een offerte aan voor het behalen van uw HKZ certificaat.

Informatie en offertes voor certificering

Afdeling Sales Certification

Afdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

0499 - 339 525

Stel uw vraag over
Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Deel deze pagina