CYRA

CYRA

Cyber Rating (CYRA)

Met CYRA, onze toonaangevende Cyber Rating dienst, onthul je kwetsbaarheden en kansen in jouw cyberbeveiliging. Bescherm jouw bedrijf tegen opkomende digitale bedreigingen en versterk je verdediging met bruikbare inzichten. Onze experts bij TÜV NORD Nederland staan voor je klaar om je te begeleiden bij het verbeteren van je cyberveiligheid. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe CYRA jou kan helpen bij het bouwen van een robuuste en veerkrachtige digitale toekomst. Jouw cyberveiligheid, ons streven.

CYRA is ontwikkeld door Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport in samenwerking met het bedrijfsleven, FERM Rotterdam,  MKB Cyber Campus en TÜV NORD Nederland.

 

Hoe werkt CYRA

CYRA, oftewel Cyber Rating, is een systeem dat de cyberbeveiligingssterkte van organisaties evalueert en classificeert. Het werkt door het verzamelen en analyseren van gegevens met betrekking tot de technologische infrastructuur, beveiligingsmaatregelen en incidentgeschiedenis van een organisatie. Op basis van deze analyse wordt een 'cyber rating' toegekend die de algehele cyberbeveiligingsvolwassenheid weerspiegelt.

CYRA is bedoeld voor zowel bedrijven als overheidsinstanties die inzicht willen krijgen in hun kwetsbaarheden en risico's op het gebied van cyberbeveiliging. Het helpt organisaties om hun beveiligingsinspanningen te verbeteren en prioriteiten te stellen op basis van de verkregen rating. Potentiële investeerders, partners en verzekeraars kunnen ook gebruikmaken van CYRA om de cyberbeveiligingspositie van een organisatie te beoordelen voordat ze zakelijke relaties aangaan. 

CYRA

CYRA helpt organisaties om hun beveiligingsniveau te meten, te verbeteren en aan te passen aan veranderende bedreigingen, waardoor ze sterker worden in de digitale wereld.

 

Cyberbeveiligingsinzicht

CYRA biedt diepgaand inzicht in de cyberbeveiligingssterkte van een organisatie. Dit omvat identificatie van zwakke punten, kwetsbaarheden en risico's. Het stelt organisaties in staat om hun beveiligingsmaatregelen beter te begrijpen en te verbeteren.

Risicobeheer en Prioritering

Door de 'cyber rating' en analyse van CYRA kunnen organisaties hun beveiligingsinspanningen effectief prioriteren. Dit helpt bij het optimaliseren van investeringen en het concentreren van middelen op gebieden met het hoogste risico, waardoor de algehele beveiliging wordt versterkt.

Betrouwbare Partnerships

CYRA's beoordelingen kunnen worden gebruikt om het vertrouwen van potentiële investeerders, partners en verzekeraars te winnen. Het geeft externe partijen een duidelijk beeld van de beveiligingspositie van een organisatie. Bovendien kan CYRA bijdragen aan naleving van beveiligingsnormen en -voorschriften.

"CYRA legt de kracht van cijfers in cyberbeveiliging vast, waardoor organisaties hun digitale weerbaarheid kunnen meten, begrijpen en versterken."

 

 

 

 

CYRA (Cyber Rating) is een branchegestandaardiseerde methode om de cyberweerbaarheid van organisaties te evalueren. Het meet beschermingsniveaus aan de hand van vier lagen:

  1. Entry level: 

  2. Basic level: 

  3. Intermediate level: 

  4. Advanced level: 

CYRA helpt organisaties om hun beveiligingsniveau te meten, te verbeteren en aan te passen aan veranderende bedreigingen, waardoor ze sterker worden in de digitale wereld.

 

 

CyRa in 4 stappen

2. Gegevensverzameling

Voer relevante informatie in over je organisatie, waaronder technologische infrastructuur, beveiligingsmaatregelen en incidentgeschiedenis. CYRA kan mogelijk automatisch gegevens verzamelen uit bestaande beveiligingssystemen.

3. Analyse en Beoordeling

CYRA analyseert de verstrekte gegevens en evalueert de cyberbeveiligingssterkte van je organisatie. Dit resulteert in een 'cyber rating' die je beveiligingsniveau weergeeft.

4. Inzichten en Verbeteringen

Bekijk de verkregen 'cyber rating' en de bijbehorende analyse. Identificeer zwakke punten en kwetsbaarheden in je cyberbeveiliging. Gebruik deze inzichten om gerichte verbeteringen door te voeren en je beveiligingsmaatregelen aan te scherpen.

Waarom TÜV NORD voor jou een sterke partner is

 

Onafhankelijkheid
TÜV NORD Nederland is een technische en zakelijke serviceprovider in onafhankelijke beoordeling zoals certificering, keuring, inspectie en training. We bevorderen sinds 1981 veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Expertise
Je hebt één van onze experts aan je zijde. TÜV NORD heeft een team van experts op het gebied van cybersecurity, die geaccrediteerd zijn voor certificering, testen en inspectiediensten.

Internationaal expertnetwerk
Wij zijn onderdeel van de TÜV NORD GROUP, met tienduizenden activiteiten in 70 landen en meer dan 10.000 werknemers (in FTE). Wij ondersteunen bij al je IT-vraagstukken, ook over de grens.

Industriële ervaring
In Nederland beoordelen onze ruim 300 vakmensen dagelijks producten, diensten, systemen, arbeidsmiddelen, transportmiddelen, machines en cybersecurity. Dat doen we in de meest uiteenlopende branches.

Praktisch en laagdrempelig
TÜV NORD Nederland onderscheidt zich door haar nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen. Wij maken aantoonbaar dat jouw organisatie voldoet aan de gestelde eisen voor betrouwbaarheid.

Gericht op verbetering
Tijdens onze beoordelingen identificeren we heel feitelijk risico’s en pijnpunten, om draagvlak voor verbetering te verkrijgen. We helpen bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en ondersteunen de continuïteit van jouw organisatie.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht!
Neem direct contact op met onze specialist via