ISO 9001: Dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement

ISO 9001 kwaliteitsmanagement in steekwoorden:

 • Aantoonbare kwaliteit
 • Hogere klanttevredenheid
 • Omzetgroei
 • Efficiëntie en kostenbesparing
 • Aanpassend vermogen in een veranderende markt

ISO 9001 en ISO 9001 certificering: wat, en waarom?

In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip: het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Op deze pagina leest u alles over:

 • De betekenis van ISO 9001 kwaliteitsmanagement;
 • De impact die het certificeren van de norm heeft op de groei van uw organisatie en de tevredenheid van uw klanten;


De NEN-EN-ISO 9001 norm

Leer hoe u de nieuwe ISO 9001:2015 norm kunt begrijpen, doorgronden en aanschaffen. Dit en meer leest u op deze pagina over de NEN-EN-ISO 9001 norm:

 • Welke ISO 9001 eisen op uw organisatie van toepassing zijn;
 • En waar u de norm kunt aanschaffen.

ISO 9001 training: de norm effectief (leren) toepassen

Met de verschillende niveaus van ISO 9001 training die we voor u beschikbaar hebben, zorgt u ervoor dat u op succesvolle wijze uw kwaliteitsmanagementsysteem kunt opzetten, beheersen en verbeteren. Op deze pagina ontdekt u welke ISO 9001 trainingen er zijn, welke bij u past en kunt u zich ook inschrijven voor een training.

ISO 9001 certificering: een stappenplan

Laat niets over aan het toeval bij het opzetten en certificeren van uw ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem. Op deze pagina leest u over:

 • Het begroten van kosten voor implementatie van uw managementsysteem en certificering;
 • Het nut van, en selecteren van een adviseur;
 • Een stappenplan voor uw managementsysteem;
 • Basisprincipes voor de ISO 9001 interne audit.


We helpen u de norm interpreteren

We delen graag onze kennis en willen u helpen bij de interpretatie van normeisen. Met de ISO 9001:2015 Handleiding geven we u richting (geen invulling) zodat u beter inzicht krijgt over de impact op uw organisatie. 

De ISO 9001:2015 Handleiding helpt u hierbij. Onze TÜV NORD specialisten geven u een uitgebreide toelichting op een aantal normelementen en hoe zij deze lezen.

 

 

Case Study: een sterkere marktpositie door aantoonbaar kwaliteit te leveren met ISO 9001

In deze Case Study vertellen we het succesverhaal van Eliquo Water & Energy BV. en hoe het hen lukte meer opdrachten binnen te halen met het ISO 9001 certificaat.

Eliquo BV. liepen tegen uitdagingen aan zoals de vraag hoe kwaliteit aantoonbaar kan worden gemaakt en hoe groeimogelijkheden zichtbaar worden. Het behalen van het ISO 9001 certificaat hielp hen hierbij. Dit leverde uiteindelijk meer klanten op! Hoe? Dit leest u in de case study. 

Het ISO 9001 certificaat aanvragen: wat komt daar bij kijken?

U staat aan de vooravond van het behalen van uw ISO 9001 certificaat. Een externe en onafhankelijke ISO 9001 auditor voert een externe audit uit om vast te stellen of uw managementsysteem voldoet aan de eisen in de ISO 9001 norm. Lees alles over hoe in het bezit kom van het certificaat op deze pagina.

 

ISO 9001 gecertificeerde bedrijven: een register en de toegevoegde waarde

Wanneer u producten of diensten in gaat kopen bij een leverancier, wilt uiteraard weten of u zaken doet met een betrouwbare partij. ISO 9001 is een transparant bewijs van betrouwbaarheid. Op deze pagina vertellen we u waar u een register van ISO 9001 gecertificeerde bedrijven kunt vinden, hoe u bedrijven met een ISO 9001 certificaat herkent en welke waarde het certificaat vertegenwoordigt.

Waarom ISO 9001 certificeren bij TÜV NORD?

TÜV NORD staat bekend om haar praktijkgerichte, nuchtere manier van beoordelen. Wij zijn een toegankelijke organisatie waarbij u terecht kunt met al uw vragen.

 

 

 • Competente en ervaren auditoren met kennis van uw branche: onze competente auditoren, worden gericht ingezet in uw organisatie op basis van hun vaardigheden en ervaring in uw branche, zodat u altijd op dezelfde golflengte zit als de auditor.
 • Certificaten onder accreditatie: TÜV NORD levert certificaten onder accreditatie waar accreditatie van toepassing is. Hiermee kunt u aantonen dat uw certificaat is afgegeven door een certificatie-instelling die objectief, onafhankelijk en deskundig is en blijft, en activiteiten op basis van internationaal geldende afspraken uitvoert.
 • Korte doorlooptijd: bij ons kunt u vertrouwen op een korte doorlooptijd tussen audit en certificaat, mits er geen afwijkingen worden geconstateerd. Zo hebt u binnen voor u acceptabele tijd uw certificaat in huis.

 

 • Combinatie met certificering van andere schema’s: een combinatie met certificering van andere schema’s is mogelijk, welke u kunt integreren in uw managementsysteem, zoals: ISO 14001, ISO 27001, maar ook VCA. Dit is niet alleen gemakkelijk maar ook voordelig.
 • Wij stellen niet alleen het certificaat, maar uw doelstellingen voorop: één doel is het behalen van het certificaat. Maar het doel van uw managementsysteem is het behalen van de doelstellingen voor uw organisatie. We leggen belangrijke risico’s en kansen voor uw organisatie bloot die het behalen van uw doelstellingen positief en negatief beïnvloeden en denken dus mee vanuit het perspectief van het topmanagement van uw organisatie.

Stel uw vraag over uw stappen naar certificering van ISO 9001

 • Welke stappen moet u gaan zetten voor certificering van ISO 9001?
 • Betrekt u er wel of geen adviseur bij?
 • Hoe gaat u het regelen met planning en budget?
 • En wat staat u straks te wachten tijdens een audit?

In een verkenningsgesprek met een TÜV-specialist krijgt u alle stappen om te komen tot uw ISO 9001 certificaat haarscherp in beeld. Stel uw vraag aan een specialist.

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525