HKZ: Een hoge kwaliteit van zorg voor uw cliënten

HKZ: Een hoge kwaliteit van zorg voor uw cliënten

Door middel van het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan een HKZ schema, helpt het u zorg te leveren aan uw cliënten. Dit draagt bij aan een betrouwbaar imago van uw organisatie. U zet een goed werkend kwaliteitsmanagementsysteem op waarmee u voldoet aan de eigen opgelegde kwaliteitseisen, maar ook die van uw cliënten en opdrachtgevers. HKZ geeft u handvatten om invulling te geven aan uw kwaliteitsmanagementsysteem en eisen. Hiermee bent u in staat om risico's te signaleren en te beheersen. 

Op deze pagina gaan we dieper in op vragen rondom kwaliteit in de zorg:

  • Waarom is kwaliteit in de zorg belangrijk?
  • Hoe zet ik een kwaliteitsmanagementsysteem op?
  • Welke certificatie in de zorg past bij mijn organisatie?
  • Wat is HKZ?

Kwaliteit in de zorg: waarom is het belangrijk?

In welke branche binnen de zorg u ook werkzaam bent, u wilt een betrouwbare partner zijn voor uw cliënten en belanghebbenden. Maar waar is het leveren van kwaliteit in de zorg nu van afhankelijk? En waarom is het zo belangrijk om de kwaliteit in de zorg te managen? 

Op deze pagina leest u:

  • Waarom kwaliteit van zorg belangrijk is
  • Hoe u voldoet aan wet- en regelgeving
  • Hoe kwaliteit van zorg bijdraagt aan het voldoen aan aanbestedingscriteria

Hoe zet ik een kwaliteitsmanagementsysteem op?

Uw belangrijkste doel is om goede zorg te verlenen. Daarnaast zijn er soms ook andere uitdagingen waar u tegenaan loopt. Bijvoorbeeld het verbeteren van uw interne processen om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hoe pakt u dit aan? Met welke kennis? En welke meetinstrumenten kunt u inzetten om uw zorgverlening te verbeteren?

In dit hoofdstuk gaan we kijken wat er nodig is om een kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg op te zetten - en wat de voordelen hiervan zijn.

Welke certificatie in de zorg past bij mij?

U bent bestuurder, directeur, kwaliteitsfuncionaris van een zorgorganisatie en u bent u aan het oriënteren op certificatie in de zorg. Dit kan soms een hele opgave zijn, omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Welke certificatie past het beste bij uw organisatie in de zorg?

Op deze pagina leggen we uit welke soorten certificatie in de zorg mogelijk zijn, wat de verschillen zijn en hoe u de beste keuze maakt voor uw specifieke situatie.

Wat is HKZ?

Als zorgorganisatie wilt u de beste zorg leveren aan uw cliënten. De kwaliteit van uw zorgverlening wilt u hooghouden en deze continu verbeteren. De HKZ normen geven u richting om invulling te geven aan de eisen, wat nodig is om ‘in control’ te blijven. Maar wat houdt het HKZ in? En hoe helpt het uw organisatie?

Hier gaan we op deze pagina dieper op in.

Certificeren voor HKZ

U bent klaar voor de HKZ certificatie voor uw specifieke branche. U hebt hard gewerkt om uw organisatie voor te bereiden op het certificatietraject. Maar wat komt er allemaal kijken bij een certificering? Wat kunt u verwachten van een externe audit? En hoe ziet de investering eruit?

Deze vragen behandelen we op deze pagina.

Waarom HKZ certificeren bij TÜV NORD?

Bent u klaar voor HKZ certificering? Wilt u zich voor de eerste keer laten certificeren of bent u al in bezit van een HKZ certificaat en gaat u voor hercertificering? Dan kunt u uw organisatie bij TÜV NORD voor HKZ laten certificeren. TÜV NORD is een onafhankelijke certificatie-instelling met een nuchtere en toegankelijke aanpak. Wij denken graag met u mee en geven u antwoord op al uw vragen rondom HKZ certificering.

Op deze pagina leest u meer over waarom u TÜV NORD zou kunnen kiezen voor uw HKZ certificatie.

Bent u klaar voor certificering?

U heeft zich goed voorbereid op de HKZ certificering, door alle stappen te doorlopen en praktische zaken op een rijtje te zetten. Het enige wat dan nog ontbreekt is de certificering zelf! Deze vraagt u eenvoudig aan: 

Stel uw vraag over de HKZ certificering

  • Wat komt er kijken bij een HKZ audit?
  • Welke onafhankelijke partij kiest u voor een HKZ audit?

Onze TÜV-specialisten helpen u graag in een vrijblijvend gesprek met al uw vragen rondom HKZ certificering.

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525