MENU
  1. Certificaten & Keurmerken
  2. FAMI-QS certificaat
Het FAMI-QS certificaat toont aan dat u voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen voor diervoeders Het FAMI-QS certificaat toont aan dat u voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen voor diervoeders Het FAMI-QS certificaat toont aan dat u voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen voor diervoeders Het FAMI-QS certificaat toont aan dat u voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen voor diervoeders
Het FAMI-QS certificaat toont aan dat u voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen voor diervoeders

Met het FAMI-QS certificaat toont u aan dat uw bedrijf voldoet aan kwaliteits- en veiligheidseisen in de FAMI-QS norm en voldoet u tevens aan de Europese eisen voor veiligheid van diervoeders (Feed for Food). Het certificaat is gericht op bedrijven die speciale voederingrediënten en mengsels van diervoeding produceren of verhandelen. De eisen hebben betrekking op de gehele keten; van aankoop en productie tot transport, opslag en verkoop.

FAMI-QS certificaat voor uw bedrijf

FAMI-QS is een internationaal erkend schema en voldoet aan de Verordening Diervoederhygiëne en de HACCP-criteria, zodat u met invoering direct aan een groot scala eisen voldoet. Doordat u de eisen van de norm doorvoert reduceert u echter ook risico’s met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit van het product. Daarmee beperkt u dus uw aansprakelijkheid en bevordert u de continuïteit van uw organisatie. Certificering wordt bovendien erkend door de Europese Commissie en is dus de beste manier om aan te tonen dat uw organisatie aan wettelijke eisen voldoet op het gebied van voederveiligheid. Doordat de regeling, eisen en certificaathouders openbaar zijn, wordt u tevens vermeld als certificaathouder om deuren te openen naar nieuwe afnemers. FAMI-QS is een onder ISO/IEC 17021 accreditatie geaccepteerd schema. Dit betekent dat u beoordeling van het schema in combinatie met andere geaccrediteerde schema’s zoals ISO 9001, ISO 14001 of VCA kunt laten uitvoeren. Dit bespaart uw organisatie niet alleen op de investering in certificering, maar legt ook minder druk op uw organisatie door een efficiënter beoordelingsproces.

Waarom een FAMI-QS certificaat via TÜV Nederland?

Wilt u het FAMI-QS certificaat gaan behalen? TÜV Nederland heeft een praktijkgerichte, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen. We hanteren het uitgangspunt dat we willen bevestigen dat uw organisatie voldoet aan de eisen. Door middel van onze beoordelingen leggen we bovendien risico’s en kansen bloot waarmee u draagvlak ontwikkelt voor verbeteringen. Wanneer wij kunnen vaststellen dat uw organisatie voldoet aan alle eisen in de norm, ontvangt u van ons het FAMI-QS certificaat. Het certificaat is drie jaar geldig en jaarlijks vindt er een controle plaats. Na drie jaar vindt er een herbeoordeling plaats.

Neem contact op met TÜV Nederland voor een offerte voor certificering volgens FAMI-QS.

Deel deze pagina

Informatie en offertes voor certificering Agrifood

Jaap-Jan Brugman

Jaap-Jan Brugman
Business Developer Agrifood

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Certificering van voedselveiligheid, agrifood- en feedschema's