SCIOS inspecties

SCIOS inspecties

Werken met elektrische installaties of elektrische arbeidsmiddelen en gereedschappen leveren risico’s op en het is aan de werkgever en werknemer om die risico’s te beperken waar mogelijk. Waarschijnlijk sluit je ook verzekeringen af, om die risico’s te dekken. Echter, kan jouw verzekeraar vragen om een SCIOS keuring voor acceptatie. Deze kan TÜV NORD voor je uitvoeren.

 

Waarom een SCIOS inspectie?

De verzekeringsbranche hecht veel waarde aan de SCIOS inspecties en dringt aan op het periodiek laten keuren door SCIOS gecertificeerde instanties, zoals TÜV NORD. De voordelen van een SCIOS inspectie zijn namelijk:

  • dat je voldoet aan jouw wettelijke zorgplicht op het gebied van de veiligheid van elektrische installaties*
  • dat de bedrijfszekerheid van jouw installatie toeneemt, aangezien je beter zicht hebt op de risico’s
  • En hiermee dus ook mogelijke schade voorkomt
  • Je voldoet aan een mogelijke contractuele verplichting van jouw verzekeraar

 

SCIOS inspecties

Een SCIOS Scope 8 inspectie, die elke 3 tot 5 jaar plaatsvindt, beoordeelt de veiligheid van elektrische installaties om te voldoen aan verzekerings- en Arbowetvereisten, met een TÜV rapport over persoonlijke veiligheid en risico's.

 

Voor wie zijn SCIOS inspecties?

Bent je eigenaar of beheerder van een elektrische installatie dan dient je er zorg voor te dragen dat deze installatie geen risico’s met zich mee brengt voor werknemers of bezoekers en geen materiele schade aan de directe omgeving kan veroorzaken. Om inzicht te krijgen in deze risico’s kunnen onze inspecties aan elektrische installaties worden ingezet.

Bent je geïnteresseerd in een bredere verzekeringsinspectie m.b.t. de benodigde risico informatie over een potentiële verzekeringsklant. Risico inspecties bieden hiervoor uitkomst.

Heeft je naast de SCIOS scope 10 of 12 inspecties een algemenere vraag over acceptatie van risico’s door de verzekeringsbranche, dan kan een volledige risico inspectie wellicht een uitkomst zijn.

 

 

*Let op: Een scope 10 inspectie richt zich enkel op brandrisico’s van elektrisch materieel. Voor een inspectie gericht op persoonlijke veiligheid bij elektrische installaties moet de NEN 3140 de basis zijn. (evt. scope 8 en 9 of een reguliere NEN 3140 keuring)

Waarom TÜV NORD een sterke partner is

 

 

 

Onafhankelijkheid
TÜV NORD Nederland is een technische en zakelijke serviceprovider in onafhankelijke beoordeling zoals certificering, keuring, inspectie en training. We bevorderen sinds 1981 veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Expertise
Je hebt één van onze experts aan je zijde. TÜV NORD heeft een team van experts op het gebied van cybersecurity, die geaccrediteerd zijn voor certificering, testen en inspectiediensten.

Internationaal expertnetwerk
Wij zijn onderdeel van de TÜV NORD GROUP, met tienduizenden activiteiten in 70 landen en meer dan 10.000 werknemers (in FTE). Wij ondersteunen bij al je IT-vraagstukken, ook over de grens.

 

 

Industriële ervaring
In Nederland beoordelen onze ruim 300 vakmensen dagelijks producten, diensten, systemen, arbeidsmiddelen, transportmiddelen, machines en cybersecurity. Dat doen we in de meest uiteenlopende branches.

Praktisch en laagdrempelig
TÜV NORD Nederland onderscheidt zich door haar nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen. Wij maken aantoonbaar dat jouw organisatie voldoet aan de gestelde eisen voor betrouwbaarheid.

Gericht op verbetering
Tijdens onze beoordelingen identificeren we heel feitelijk risico’s en pijnpunten, om draagvlak voor verbetering te verkrijgen. We helpen bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en ondersteunen de continuïteit van jouw organisatie.

 

 

 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht!
Neem direct contact op met onze specialist via