MENU

Risico Inspecties

Voordat u als verzekeraar een polis met een potentiële klant afsluit, is het belangrijk de benodigde risico informatie over deze klant in huis te hebben. Risico inspecties bieden hiervoor uitkomst. Met een risico inspectie worden de belangrijkste risico’s door de risicodeskundige geïdentificeerd, zodat achterhaald wordt of het betreffende bedrijf voldoet aan de minimale acceptatiecriteria van de verzekeraar.

Wat houden risico inspecties in?

Een risico inspectie houdt in dat een risicodeskundige (RD) in opdracht van de verzekeraar of intermediair/volmacht een organisatie bezoekt en op basis van de beoogde soort verzekeringen de risico’s in kaart brengt. Denk bijvoorbeeld aan risico’s op het gebied van brandschade, bedrijfsschade, aansprakelijkheid, milieuschade en machineveiligheid.

Tijdens een risico inspectie bezoekt de risicodeskundige het bedrijf. De deskundige geeft zijn ogen de kost tijdens een ronde en interviewt een aantal betrokken mensen in het bedrijf. Alle opgedane informatie wordt verzameld en geanalyseerd en omgezet in een begrijpelijke rapportage. Het voornaamste doel van de risicodeskundige is het controleren of een bedrijf of organisatie voldoet aan de acceptatiecriteria en de bevindingen te rapporteren.

Zo biedt ons contactmoment met uw klant kansen om het risicomanagement voor de verzekerde en dus ook voor u als verzekeraar, naar een nog hoger niveau te brengen

Cyber risk assessment

Naast de reguliere risico inspecties, zoals bovenstaand benoemd, voeren we ook risico inspecties uit op het gebied van cybersecurity. Door middel van een QuickScan worden alle digitale risico’s in kaart gebracht op het gebied van informatietechnologie (IT) en operationele techniek (OT).

Cyberaanvallen zijn namelijk een steeds grotere dreiging en een vorm van criminaliteit die zich steeds blijft ontwikkelen. Voor verzekeraars is het in het kader van risk management een belangrijk punt van aandacht. Met een cyber risk assessment brengen we voor de verzekeraar of intermediair/volmacht in kaart hoe het gesteld is met de digitale weerbaarheid tegen cybergevaren.

 

Waarom TÜV Nederland?

Met de diversiteit aan branches waarin de risico inspecties plaatsvinden, is het voordeel dat TÜV een grote diversiteit aan specialismen in huis heeft. Zo blijven onze rapportages dichtbij de praktijk zonder onze onafhankelijkheid uit het oog te verliezen. 

  • Binnen 5 werkdagen uw rapportage. Inspecteren is één van de kerntaken van TÜV Nederland, met daarnaast de inhoudelijke kennis (we certificeren namelijk ook op de diverse toepassingsgebieden), bent u verzekerd van een hoogwaardige rapportage waarmee u verder kunt.
  • Korte lijnen en een persoonlijke aanpak. TÜV Nederland onderscheidt zich door haar laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen.
  • Ervaren en deskundige inspecteurs. Onze risico professionals zijn aantoonbaar zeer ervaren en hebben de benodigde kennis in huis.
  • Wij stellen uw doelen voorop. We identificeren tijdens beoordelingen risico’s en pijnpunten waarbij we ondersteunen in begrip en draagvlak voor verbetering. Zo helpen we bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en ondersteunen we in de continuïteit.
  • 100% onafhankelijk. Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij betrouwbaar te werk gaan, vakkundig, onafhankelijk en objectief zijn en ervaring hebben in uw branche.

 

 

Deel deze pagina

Remco Bosch

Manager Security & Risk Inspections

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor facility compliance assessments, risico inspecties en security audits.