HACCP certificering

Met HACCP certificering beperkt u risico's op het gebied van voedselveiligheid aantoonbaar tot een minimum Met HACCP certificering beperkt u risico's op het gebied van voedselveiligheid aantoonbaar tot een minimum Met HACCP certificering beperkt u risico's op het gebied van voedselveiligheid aantoonbaar tot een minimum Met HACCP certificering beperkt u risico's op het gebied van voedselveiligheid aantoonbaar tot een minimum
Met HACCP certificering beperkt u risico's op het gebied van voedselveiligheid aantoonbaar tot een minimum

In het Warenwetbesluit Hygiëne van levensmiddelen staat vastgelegd dat een organisatie die in aanraking komen met levensmiddelen aan voedselveiligheidseisen moet voldoen. Met HACCP certificering maakt u aantoonbaar aan opdrachtgevers dat uw organisatie voldoet aan voedselveiligheidseisen inzake de productie, opslag, distributie, verwerking of bereiding van voedingsmiddelen. Uiteraard voldoet u ook aan wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid als u een HACCP-plan in een branche-gerichte hygiënecode volgt, maar certificering helpt u aantoonbaar maken aan potentiële opdrachtgevers dat u voedselveiligheid in uw organisatie goed beheerst.

Waarom HACCP certificering?

Het is één ding om te voldoen aan wetgeving, maar uiteindelijk wilt u natuurlijk ook dat voedselveiligheidsrisico’s tot een minimum beperkt zijn en blijven. HACCP certificering verplicht u tot continue verbetering door middel van het managementsysteem en zo dringt u die risico’s dus terug en bevordert u de continuïteit van uw organisatie en beperkt u aansprakelijkheid. HACCP certificering biedt u commerciële voordelen maar zorgt ook dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit minder controles bij u uitvoert. Met de uiteenlopende eisen aan certificering in de de toeleveringsketen is een voedselveiligheidsmanagementsysteem volgens HACCP tevens een goede basis om uw systeem verder toe te spitsen op de behoeften en eisen van uw afnemers door certificering uit te breiden op basis van ISO 22000, FSSC 22000, of andere GFSI-erkende schema’s.

HACCP certificering via TÜV NORD

TÜV NORD beschikt over de vakkundigheid en ervaring om HACCP certificering en/of andere voedselveiligheidsschema’s voor u te verzorgen. Met onze nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk op beoordelen en auditoren met ervaring in uw branche bent u verzekerd van aansluiting van onze organisatie op uw dagelijkse praktijk. Bovendien zoeken we naar bevestiging dat uw systeem aan de eisen voldoet en in plaats van op zoek te gaan naar tekortkomingen.

Bent u voornemens het HACCP certificaat te gaan behalen? Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.

Informatie en offertes voor certificering AgrifoodMr. Christian Kienzle
TÜV NORD CERT GmbH

Tel.: +49 (0)160 8 883 919
ckienzle@tuev-nord.de