Ladingzekering

Richtlijnen en Normen

Door het ontoereikend zekeren van de te vervoeren lading wordt er jaarlijks voor meer dan 100 miljoen Euro aan schade veroorzaakt. Daarnaast zorgt schuivende en/of afvallende lading voor steeds meer verkeersslachtoffers.

De omvangrijke richtlijnen betreffende het zekeren van de lading zoals VDI - 2700 (duitse richtlijn) en  normen zoals NEN EN 12642 en NEN EN 12195-1 geven richtlijnen voor voertuigopbouwen en vastzetvoorzieningen.

TÜV NORD is uw partner voor het keuren en certificeren van voertuigopbouwen en vastzetinrichtingen, evenals sjormiddelen voor het zekeren van de lading. Vanuit de praktijk kunnen wij diverse mogelijkheden en oplossingen aanbieden voor aanwezige problemen in de transportsector, waardoor de samenwerking tussen carrosseriebouwers en opdrachtgevers wordt verbeterd. Voor transporteurs, expediteurs en verladers bieden wij bovendien training van personeel en controle op ladingzekering aan.

Wij inspecteren de voertuigen op uw eigen, of op een andere, hiervoor geschikte locatie en zoeken samen met u naar een passende oplossing voor uw verladingsproblemen. De voordelen zijn duidelijk: u beschermt uw kostbare lading, u rijdt binnen de wettelijke Europese regelgeving en draagt hierdoor bij aan het veilig vervoeren van goederen.

Een samenvatting van ons dienstenpakket:

  • Vaststellen van wrijvingskrachten en -coëfficiënten
  • Statische en / of dynamische sterktebepalingen van voertuigopbouwen
  • Beoordelen van sjor- en hulpmiddelen, kantelgevaar en stijfheid van laadeenheden
  • sterktebepaling van verpakkingsmaterialen voor stukgoederen
  • Bepalen van specifieke verladingsrichtlijnen
  • attesten voor rechtbanken, bedrijven en overheidsinstellingen
  • scholing, bijscholing en workshops
  • grootvolume- en zwaartransport
  • Ladingzekering Code 95 training

TÜV NORD heeft een "Handboek voor Ladingzekering“ ontwikkeld voor verladers, expediteurs, transporteurs en carrosseriebouwers . Het complete handboek kunt u bij de vakgroep Ladingzekering bestellen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ladingzekering

Stel uw vraag over

keuring voertuigen

Informatie over keuring voertuigenAfdeling mobility
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 551