Ladingzekering Code 95 Training

Ladingzekering Code 95 Training

Veilig op pad met lading terwijl u voldoet aan de Code 95 nascholings-eis

Als beroepschauffeur bent u dagelijks bezig om uw lading veilig en op tijd van A naar B te brengen. Met de toenemende drukte in het verkeer stijgt ook het aantal (bijna) ongelukken. Het is hierin uw verantwoordelijkheid om de lading veilig te vervoeren. Om aan te tonen dat u voldoet aan de eisen die aan een beroepschauffeur worden gesteld, heeft u de Code 95 aanduiding op uw rijbewijs. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en chauffeurs die in de EU werken. De Regeling Vakbekwaamheid bestuurders regelt dit, en beschrijft wat u moet doen om chauffeur te worden en te blijven. Code 95 is 5 jaar geldig en kan verlengd worden als u in die 5 jaar tenminste 35 uur nascholing volgt. Deze nascholing moet ook door de opleider geregistreerd worden bij het CBR. Doet u dit niet? Dan mag u officieel niet meer beroepsmatig rijden.

Met de training Ladingzekering bij TÜV NORD gaat u veilig op pad en registreert u direct 7 uur nascholing voor Code 95.

Wat is de training Ladingzekering met Code 95?

De 1-daagse training Ladingzekering met Code 95 gaat in op de theorie én praktijk rondom het veilig vervoeren van lading. Hierbij staan we stil bij de basis wet- en regelgeving op het gebied van ladingzekering en gaan we in op diverse eigenschappen van verschillende soorten lading (denk aan vloeistoffen, vaste stoffen - zoals hout, glas en beton - en rollende lading). Ook kijken we naar de effecten van remmen, het nemen van bochten en de manier waarop lading geplaatst wordt. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij de praktijk, waarbij we op een pragmatische wijze inzicht geven hoe u in de praktijk omgaat met de verschillende soorten lading. . Na het volgen van deze training bent u weer helemaal up-to-date met betrekking tot de risico’s van ladingzekering en hoe deze te verkleinen. Bovendien zorgt het volgen van deze training ervoor dat u 7 ‘Code 95 uren’ kunt registreren bij het CBR.

 

Voor wie is de training Ladingzekering met Code 95 geschikt?

De training Ladingzekering met Code 95 is bij uitstek geschikt voor vrachtwagenchauffeurs die:

  • De verantwoordelijkheid dragen om lading veilig te vervoeren
  • Willen voldoen aan de Code 95 nascholingseis

 

Waarom een training ladingzekering met Code 95 bij TÜV NORD?

TÜV NORD Nederland is onderdeel van TÜV NORD Group, welke wereldwijd toonaangevend is op het gebied van veiligheid in onder andere de Automotive sector. Dit zorgt ervoor dat wij bekend zijn met internationale regelgeving (o.a. Duitsland), waar we voor internationale chauffeurs ook kunnen inspelen op hun dagelijkse werkomgeving. Door onze onafhankelijke positie zijn we uitstekend in staat om objectief vast te stellen wat veilig is en wat niet.

De training wordt gegeven in kleine groepjes (max 6 deelnemers) waardoor er genoeg ruimte is voor interactie en discussies. Dit zorgt ervoor dat u het maximale uit de training haalt. De training ladingzekering met Code 95 wordt meerdere malen per jaar verzorgd, dus u kunt op elk moment instappen. Ook kunnen we een training bij u op locatie verzorgen (incompany). Dankzij onze flexibiliteit zijn wij in staat trainingen op korte termijn te organiseren (bijv. indien de Code 95 deadline nadert).

Wat kost een Code 95 Ladingzekering training?

De kosten voor de Training Ladingzekering met Code 95 bedragen € 400,- per persoon. Voor de incompany training is het tarief € 1250,-

Voor beide trainingen geldt een minimumaantal deelnemers van 4, en een maximumaantal deelnemers van 6.

Daarnaast zal er per cursist € 20,- extra in rekening worden gebracht wanneer u kiest voor een Code 95 registratie bij het CBR.

Waarom een training ladingzekering met Code 95?

De Code 95 aanduiding op uw rijbewijs laat zien dat u voldoet aan de eisen die aan u als beroepschauffeur worden gesteld. Deze kennis en kunde moet u echter onderhouden, want stilstand is achteruitgang. Een training ladingzekering zorgt ervoor dat u veilig op pad gaat met uw lading en de kans op vertraging beperkt. Daarnaast heeft u minder kans op ongelukken door verschuivende, slingerende lading of lading die omvalt - waarmee u letsel en economische schade voorkomt. Dit in combinatie met de Code 95 nascholingsuren maakt de training zeer relevant voor u als vrachtwagenchauffeur.

Kortom, u kunt een leuke en leerzame dag verwachten waarin u met andere beroepschauffeurs kennis en ervaringen uitwisselt. Uiteraard is aan de lunch ook gedacht.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u voldoen aan de Code 95 nascholingseis én veilig de weg op met lading?

Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

Stel uw vraag over

Training, cursussen, zelf keuren met T-SPEC en in-company oplossingen

Informatie over training, opleiding en T-SPEC Afdeling Training & Opleiding
TÜV Nederland