SCIOS Scope 12 inspectie: zonnestroom of fotovoltaïsche (PV) installaties

SCIOS Scope 12

Tijdens een SCIOS Scope 12 inspectie controleert onze TÜV expert jouw gehele zonnepaneelinstallatie volgens alle richtlijnen met betrekking tot PV installaties. Door deze inspectie uit te laten voeren door een TÜV inspecteur krijgt je grip op de veiligheid en kwaliteit van jouw zonnepaneelinstallatie met een uitgebreid rapport dat de TÜV inspecteur voor je schrijft. 

 

Twee soorten SCIOS scope 12 inspecties

De SCIOS scope 12 omvat twee soorten inspecties. De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) is van toepassing als uw installatie voor het eerst inspecteert wordt volgens scope 12. Dat is niet afhankelijk van de leeftijd van uw zonnepaneelinstallatie. Na zo’n initiële inspectie volgt elke 5 jaar een Periodieke Inspectie (PI).

 

Waarom een SCIOS Scope 12 inspectie?

Met de grote toename van het gebruik van zonnepanelen is het belangrijk om deze veilig en verantwoord te benutten. Daarnaast stellen verzekeraars vaak verplicht dat de installatie periodiek gekeurd wordt. Een inspectieregeling waarbij uw zonnepanelen regelmatig gecontroleerd worden verbetert de brandveiligheid van jouw installatie en daarmee jouw organisatie. Zo voorkomt je schade binnen jouw bedrijf.

 

Hoe verloopt een SCIOS Scope 12 inspectie?

Tijdens een Eerste Bijzondere Inspectie voor de SCIOS Scope 12 beoordeelt onze TÜV inspecteur jouw gehele zonnepaneelinstallatie op basis van richtlijnen van onder andere de NEN 1010, en de NEN EN IEC 62446. Daarbij kijkt onze TÜV expert naar jouw installatie, eventuele beschadigingen of potentiele risico’s en wordt de apparatuur doorgemeten.

Op basis van deze inspectie ontvangt je een rapport waarin de inspecteur aangeeft of jouw zonnepaneelinstallatie aan de eisen voldoet. Vervolgens inspecteert onze TÜV expert de conditie van jouw installatie tijdens de Periodieke Inspectie die elke 5 jaar plaatsvindt.

 

 

SCOPE 12

Een SCIOS Scope 12 inspectie, die door een TÜV expert elke 5 jaar wordt uitgevoerd, controleert de veiligheid en kwaliteit van zonnepaneelinstallaties volgens richtlijnen zoals NEN 1010 en NEN EN IEC 62446, en is vaak vereist door verzekeraars.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht!
Neem direct contact op met onze specialist via