SCIOS Scope 12 inspectie: zonnestroom of fotovoltaïsche (PV) installaties

Tijdens een SCIOS Scope 12 inspectie controleert onze TÜV expert uw gehele zonnepaneelinstallatie volgens alle richtlijnen met betrekking tot PV installaties. Door deze inspectie uit te laten voeren door een TÜV inspecteur krijgt u grip op de veiligheid en kwaliteit van uw zonnepaneelinstallatie met een uitgebreid rapport dat de TÜV inspecteur voor u schrijft. 

Twee soorten SCIOS scope 12 inspecties

De SCIOS scope 12 omvat twee soorten inspecties. De Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) is van toepassing als uw installatie voor het eerst inspecteert wordt volgens scope 12. Dat is niet afhankelijk van de leeftijd van uw zonnepaneelinstallatie. Na zo’n initiële inspectie volgt elke 5 jaar een Periodieke Inspectie (PI).

Waarom een SCIOS Scope 12 inspectie?

Met de grote toename van het gebruik van zonnepanelen is het belangrijk om deze veilig en verantwoord te benutten. Daarnaast stellen verzekeraars vaak verplicht dat de installatie periodiek gekeurd wordt. Een inspectieregeling waarbij uw zonnepanelen regelmatig gecontroleerd worden verbetert de brandveiligheid van uw installatie en daarmee uw organisatie. Zo voorkomt u schade binnen uw bedrijf.

Hoe verloopt een SCIOS Scope 12 inspectie?

Tijdens een Eerste Bijzondere Inspectie voor de SCIOS Scope 12 beoordeelt onze TÜV inspecteur uw gehele zonnepaneelinstallatie op basis van richtlijnen van onder andere de NEN 1010, en de NEN EN IEC 62446. Daarbij kijkt onze TÜV expert naar uw installatie, eventuele beschadigingen of potentiele risico’s en wordt de apparatuur doorgemeten.

Op basis van deze inspectie ontvangt u een rapport waarin de inspecteur aangeeft of uw zonnepaneelinstallatie aan de eisen voldoet. Vervolgens inspecteert onze TÜV expert de conditie van uw installatie tijdens de Periodieke Inspectie die elke 5 jaar plaatsvindt.

Stel uw vraag over SCIOS Scope 12 inspecties

Wilt u een Eerste Bijzondere Inspectie of een Periodieke Inspectie voor de SCIOS Scope 12 inspectie aanvragen? Via het onderstaande formulier horen we graag waar u naar op zoek bent. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw aanvraag te verwerken. Daarnaast beantwoorden wij ook graag eventuele vragen die via het onderstaande formulier gesteld zijn. 

Stel uw vraag over

Keuring of inspectie van elektrische installaties

Informatie en offertes voor inspecties elektrische installaties Kees Boks
Technisch Manager E-inspecties