SCIOS Scope 10 inspectie: inspectie elektrisch materieel op brandrisico

Een SCIOS scope 10 inspectie toont aan dat uw elektrische installatie brandveilig is. In veel gevallen verplicht de verzekeraar dit om een brandverzekering of opstelverzekering af te kunnen sluiten. Een SCIOS Scope 10 inspectie is namelijk gefocust op brandveiligheid van elektrisch materieel zodat onveilige situaties voorkomen en verbeterd kunnen worden. Een positief inspectierapport toont aan dat uw elektrische installaties voldoen aan veiligheidseisen die de verzekeraar vaak verplicht stelt. Deze inspectie zal elke 3 tot 5 jaar uitgevoerd dienen te worden.

Gebaseerd op NTA 8220

De SCIOS scope 10 is gebaseerd op de NTA 8220, een norm voor beoordeling van de brandveiligheid van elektrisch materieel. Deze is speciaal ontwikkeld met brandveiligheid in gedachten. Deze inspectie mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde inspecteurs van een organisatie zoals TÜV NORD.

Waarom een SCIOS Scope 10 inspectie?

Een verzekeraar verplicht veelal om uw installaties volgens een SCIOS Scope 10 te keuren. Deze inspectie heeft namelijk als doel om de brandveiligheid van uw organisatie te waarborgen. Zo ontwikkelt u een preventieve aanpak waarbij veiligheid van uw personeel en installaties voorop staat. Bovendien geeft het TÜV rapport dat onze inspecteurs schrijven op basis van de inspectie eventuele risico’s weer zodat uw organisatie deze kan inperken.

Hoe verloopt een SCIOS Scope 10 inspectie?

Voor een SCIOS Scope 10 inspectie beoordeelt onze TÜV inspecteur uw installaties tijdens een bedrijfsbezoek, waarbij op meerdere onderwerpen een beoordeling gegeven wordt. Zo bestaat deze inspectie uit onder andere een visueel onderdeel en een meting van uw installatie. Op basis van die beoordeling wordt een rapport opgesteld. Een positief rapport kunt u aan uw verzekeraar aanbieden om een verzekering af te kunnen sluiten.

Stel uw vraag over SCIOS Scope 10 inspecties

Wilt u een SCIOS Scope 10 inspectie aanvragen? Via het onderstaande formulier horen we graag waar u naar op zoek bent. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw aanvraag te verwerken. Daarnaast beantwoorden wij ook graag eventuele vragen die via het onderstaande formulier gesteld zijn. 

Stel uw vraag over

Keuring of inspectie van elektrische installaties

Informatie en offertes voor inspecties elektrische installaties Kees Boks
Technisch Manager E-inspecties