SCIOS Scope 10 inspectie: inspectie elektrisch materieel op brandrisico

SCIOS Scope 10

Een SCIOS scope 10 inspectie toont aan dat uw elektrische installatie brandveilig is. In veel gevallen verplicht de verzekeraar dit om een brandverzekering of opstelverzekering af te kunnen sluiten. Een SCIOS Scope 10 inspectie is namelijk gefocust op brandveiligheid van elektrisch materieel zodat onveilige situaties voorkomen en verbeterd kunnen worden. Een positief inspectierapport toont aan dat uw elektrische installaties voldoen aan veiligheidseisen die de verzekeraar vaak verplicht stelt. Deze inspectie zal elke 3 tot 5 jaar uitgevoerd dienen te worden.

Gebaseerd op NTA 8220

De SCIOS scope 10 is gebaseerd op de NTA 8220, een norm voor beoordeling van de brandveiligheid van elektrisch materieel. Deze is speciaal ontwikkeld met brandveiligheid in gedachten. Deze inspectie mag alleen uitgevoerd worden door gecertificeerde inspecteurs van een organisatie zoals TÜV NORD.

 

Waarom op SCIOS Scope 10 keuren?

Een verzekeraar verplicht veelal om jouw installaties volgens een SCIOS Scope 10 te keuren. Deze inspectie heeft namelijk als doel om de brandveiligheid van jouw organisatie te waarborgen. Zo ontwikkelt je een preventieve aanpak waarbij veiligheid van jouw personeel en installaties voorop staat. Bovendien geeft het TÜV rapport dat onze inspecteurs schrijven op basis van de inspectie eventuele risico’s weer zodat ujow organisatie deze kan inperken.

 

Hoe verloopt een SCIOS Scope 10 inspectie?

Voor een SCIOS Scope 10 inspectie beoordeelt onze TÜV inspecteur jouw installaties tijdens een bedrijfsbezoek, waarbij op meerdere onderwerpen een beoordeling gegeven wordt. Zo bestaat deze inspectie uit onder andere een visueel onderdeel en een meting van jouw installatie. Op basis van die beoordeling wordt een rapport opgesteld. Een positief rapport kunt je aan jouw verzekeraar aanbieden om een verzekering af te kunnen sluiten.

 

 

SCOPE 10

Een SCIOS Scope 10 inspectie, verplicht door verzekeraars voor brand- en opstalverzekeringen, controleert elke 3 tot 5 jaar de brandveiligheid van elektrische installaties en stelt een TÜV inspecteur een rapport op over mogelijke risico's en verbeterpunten.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een bericht!
Neem direct contact op met onze specialist via