MENU

Security Audits

Daar waar veel mensen bij elkaar komen is er een groot risico op het toebrengen van moedwillige schade (denk aan terrorisme of vandalisme). Bewust zijn van de veiligheidsrisico’s is dus erg belangrijk op plekken als winkelcentra, pretparken, evenementen, etc. Want mocht zich een incident voordoen, dan moet u direct kunnen handelen. Daarom wilt u ervan verzekerd zijn dat u zo goed mogelijk voorbereid bent om de impact zo klein mogelijk te houden. Wij checken het graag voor u.

Wat houden Security Audits in?

Om goed voorbereid te zijn op een eventueel incident zijn er diverse aspecten waar rekening mee gehouden moet worden en die de mate van security bepalen:

  • Equipment, denk aan inbraakmeldsysteem, toegangscontrole of camerabewaking
  • Organisatie, denk aan oefeningen, voorzieningen en contacten met hulpverleners Communicatie, bijvoorbeeld hoe lopen de contactlijnen tijdens een incident?
  • Degelijkheid service providers, heeft het beveiligingsbedrijf bijvoorbeeld actuele vergunningen? Wat staat er in SLA’s of overeenkomsten?
  • Informatie Technologie (IT) en Operationele Technologie (OT), is er bijvoorbeeld een inventarisatie van alle met internet verbonden apparaten? Hoe is de digitale weerbaarheid van installaties en voorzieningen?
  • Risk Management, denk aan opstellen van een dreigingsanalyse

Tijdens een Security Audit gaat onze deskundige (Security Auditor) al deze aspecten na. Tijdens de audit wordt alle betreffende documentatie bekeken en doen we een visuele inspectie waarbij zowel de installaties worden bekeken als procedures worden gecheckt. Uiteindelijk wordt alles verwerkt in een begrijpelijke rapportage waar eventuele verbeterpunten meteen inzichtelijk zijn. De duur van een audit zelf is afhankelijk van de complexiteit van de locatie waar deze plaats vindt.

 

Waarom een security audit?

Wanneer er een incident plaatsvindt is er vaak geen tijd om na te denken; er is directe actie nodig. Daarom is het belangrijk dat er op voorhand de nodige zaken in kaart zijn gebracht, gereed voor gebruik zijn en er een duidelijk protocol ligt hoe te handelen. Door de security audit weet u precies in hoeverre u bent voorbereid op het onverwachte en kunt u tijdens een incident zo snel mogelijk weer controle hebben op de situatie en de impact zo klein mogelijk houden, waardoor een hoop gevolgschade voorkomen wordt.

 

Waarom TÜV Nederland?

U heeft waarschijnlijk zelf al de nodige noodprocedures uitgedacht. Maar een extra paar ogen die met een onafhankelijke blik de situatie bekijkt, brengt altijd meer informatie naar boven. Bovendien heeft TÜV Nederland een diversiteit aan kennis in huis door de inspecties en certificeringen die in allerlei branches worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u na een security audit van ons een begrijpelijk en praktijkgericht rapport verwachten waar u meteen mee aan de slag kunt.

 

 

Deel deze pagina

Remco Bosch

Manager Security & Risk Inspections

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor facility compliance assessments, risico inspecties en security audits.