MENU
    1. Diensten
    2. Anderhalve meter samenleving inspecties

De COVID-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat wereldwijd heel veel zaken tot stilstand zijn gekomen. Bedrijven en sectoren worden gesloten, mensen worden dringend geadviseerd om thuis te blijven. Als men toch naar buiten toe moet zijn er de RIVM richtlijnen waar men zich aan moet houden. Hiermee draagt iedereen zijn steentje bij aan het onder controle krijgen van het virus. Een van de RIVM richtlijnen is een minimale onderlinge afstand van anderhalve meter. Er wordt in die hoedanigheid al gesproken over de 1,5 meter samenleving of -economie, waarin iedereen zich zal moeten aanpassen om altijd die minimale afstand te kunnen aanhouden. Dat heeft een behoorlijke impact op onder andere openbare ruimtes, bedrijfspanden en kantoren, winkels en horeca waar deze afstand in veel gevallen niet aangehouden wordt.

Wat houdt een 1,5 meter inspectie in?

Met de naderende versoepeling van de intelligent lockdown zijn veel ondernemers en kantooreigenaren voorbereidingen aan het treffen om de 1,5 meter samenleving in hun omgeving mogelijk te maken. Want dat we daar nog een hele tijd mee moeten zullen leven is wel duidelijk. Deze voorbereidingen moeten er toe leiden dat zodra de overheidsmaatregelen versoepeld worden, ondernemingen op een goede manier weer met meer bezetting kunnen openen. Om dit te bereiken worden protocollen opgesteld waarin uitgestippeld wordt hoe er invulling gegeven kan worden aan de 1,5 meter samenleving. Vanuit deze protocollen worden er vele aanwijssignaleringen en instructiematerialen geplaatst. Maar hoe weet u zeker dat het op papier bedachte protocol in de praktijk ook juist geïmplementeerd is? 

Waarom een 1,5 meter inspectie?

Een onafhankelijke 1,5 meter inspectie verzekert u ervan dat de genomen maatregelen voldoen aan de eisen die in het protocol staan. Daarmee kunnen gebruikers van kantoren en bezoekers van openbare ruimtes, winkels en horeca zich gemakkelijker houden aan de nieuwe realiteit waarin 1,5 meter afstand de norm is. Bovendien wordt de betreffende omgeving op een goede en verantwoorde manier gebruikt en draagt u zo bij aan een gecontroleerde situatie rondom het corona-virus. Zo draagt de implementatie van de protocolmaatregelen bij aan de gezondheid van medewerkers en bezoekers van uw kantooromgeving of onderneming. Heeft u de inspectie met goed gevolg afgerond? Dan ontvangt u een certificaat waarmee u aantoont dat de implementatie van de maatregelen voldoet aan de eisen van het door TÜV Nederland gevalideerde protocol zoals het 6 feet office protocol.

Waarom TÜV Nederland?

De deskundigheid van TÜV Nederland op de vele gebieden komt goed van pas tijdens deze inspecties. We houden ons al een hele tijd bezig met vraagstukken over veilige werkplekomgevingen in verschillende branches waaronder kantooromgevingen en theaters. In samenwerking met zusterorganisatie MediTÜV hebben we deze vraagstukken ook goed en snel aangepast op de 1,5 meter samenleving. Inmiddels hebben wij met bekende en grote vastgoedorganisaties gewerkt aan verschillende protocollen om langzaamaan de kantoorbezetting op te kunnen voeren. Onze deskundigen bekijken de situatie met een onafhankelijke blik en zorgen zo dat ook de blinde vlekken boven water komen. We identificeren tijdens beoordelingen risico’s en pijnpunten zodat we u ondersteunen in begrip en draagvlak voor verbetering. Zo helpen we u bedrijfsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en ondersteunen we in de continuïteit van uw organisatie.

 

 

Meer weten over onze 1,5 meter samenleving inspectie of meteen uw inspectie aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina

Remco Bosch

Manager Security & Risk Inspections

0499 - 339 500

Stel uw vraag over
Informatie en offertes voor facility compliance assessments, risico inspecties en security audits.