MENU

Zelf keuren met T-SPEC

  1. Diensten
  2. Zelf keuren met T-SPEC

Met eigen mensen arbeidsmiddelen keuren of deze laten keuren door een derde partij is een belangrijke afweging om te maken. Met T-SPEC® hoeft u deze keuze niet te maken. U profiteert met deze vorm van dienstverlening namelijk van de voordelen van beide mogelijkheden.

 

 

Waarom T-SPEC®?

U leidt met T-SPEC® uw eigen technisch personeel op tot keurmeester van uw arbeidsmiddelen, waardoor u werkzaamheden als onderhoud, reparatie en keuring met elkaar kunt combineren en u dus efficiënt uw mensen en arbeidsmiddelen in kunt zetten met zo min mogelijk stilstandtijd.

U maakt met deze methodiek tevens gebruik van de grootste voordelen van het normaliter uitbesteden van keuringen; betrouwbaarheid, actuele kennis en kwaliteit. TÜV Nederland ziet nauwlettend toe op de keuringen die uw keurmeesters uitvoeren en voorziet ze tijdens èn na het opleidingsprogramma van actuele kennis over het keuren van arbeidsmiddelen, met een hoger bewustzijn van veiligheid evenals een hoger gemiddeld kennisniveau tot gevolg.

Het T-SPEC® opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma voorziet uw personeel in theoretische kennis en achtergrond informatie evenals in training van het praktisch keuren van een arbeidsmiddel.

Het theoriegedeelte brengt de kandidaat-keurmeester op de hoogte van wet- en regelgeving met betrekking tot keuren en behandelt de keuringsaspecten in het keuringsrapport. Na behandeling van deze onderdelen legt men hierover een theorie-examen af.

Het praktijkgedeelte van het opleidingsprogramma schoolt uw personeel in groepsverband door middel van praktijkoefeningen waarbij de verschillende keuringspunten van het arbeidsmiddel worden nagelopen en men ook zelf keuringen verricht. Deze keuringen worden vervolgens ook beoordeeld door de trainer en in groepsverband behandeld. De trainer geeft hierbij ook aandacht aan kritische punten met betrekking tot de betrouwbaarheid van een arbeidsmiddel aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Ook dit gedeelte wordt afgesloten met een examen door middel van een proefkeuring op een arbeidsmiddel. De trainer beoordeelt in dit examen of de theorie in de praktijk kan worden toegepast en men de keuring met goed gevolg kan afronden. Hierover volgt direct na het examen uitsluitsel.

Nadat het examen door uw medewerkers positief is afgerond en zij zich TÜV Nederland gekwalificeerd keurmeester mag noemen, voorzien wij uw organisatie van de noodzakelijke middelen (keuringsrapporten, stickers en stempels) om de keuringen vanaf dat tijdstip meteen zelfstandig uit te kunnen voeren.

Meer informatie over T-SPEC®

Wilt u meer weten over T-SPEC® als oplossing voor uw organisatie? Neemt u dan contact met ons op.

Deel deze pagina

Informatie over training, opleiding en T-SPEC

Afdeling Training en Opleiding
TÜV Nederland

0499 - 339 538

Stel uw vraag over
Trainingen, cursussen, zelf keuren met T-SPEC en in-company oplossingen