MRF Keurmerk

Het MRF keurmerk maakt betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen aantoonbaar Het MRF keurmerk maakt betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen aantoonbaar Het MRF keurmerk maakt betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen aantoonbaar Het MRF keurmerk maakt betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen aantoonbaar
Het MRF keurmerk maakt betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen aantoonbaar

Met het keurmerk MRF van de Metaal Recycling Federatie toont u aan dat uw organisatie voldoet aan eisen in het keurmerk. Dit is niet alleen verplicht voor lidmaatschap van de stichting, maar zorgt er tevens voor dat u voldoet aan eisen van diverse gemeente- en overheidsinstellingen voor betrouwbare en milieuvriendelijke be- of verwerking van recyclebare metalen. Bovendien ondersteunt het keurmerk uw uitstraling als professionele en duurzame partij in metaalrecycling. Het keurmerk MRF is bedoeld voor alle ondernemingen met activiteiten in de metaalrecycling, zoals shredderbedrijven, handelaren in ferro- en non-ferrometalen en exporteurs. Om in aanmerking te kunnen komen voor certificering op basis van het keurmerk MRF, dient u lid te zijn van de Metaal Recycling Federatie. U ontvangt het certificaat wanneer u tijdens een audit door TÜV NORD kunt aantonen dat u aan de Erkenningsregeling MRF Keurmerk voldoet.

Waarom het keurmerk MRF?

In het keurmerk zijn criteria opgenomen voor veiligheid, arbo, milieu, wet- en regelgeving, bedrijfsmiddelen en de kwaliteit van uw administratieve organisatie zoals uw registratie-, meldingsverplichtingen. Het keurmerk biedt u dus een structuur om te zorgen dat u risico’s op dit vlak goed kunt beheersen, aansprakelijkheid vermindert en dus de continuïteit van uw organisatie bevordert. Bovendien zorgt het keurmerk ervoor dat MRF afspraken heeft kunnen maken over doelmatiger en minder toezicht door IPO en VROM-Inspectie in de metaalrecyclingbranche.

Waarom het keurmerk MRF bij TÜV NORD?

Bent u voornemens het keurmerk MRF te behalen? Bij TÜV NORD bent u aan het juiste adres. We spreken niet alleen de taal van uw branche maar hebben ook de aantoonbare ervaring. We beoordelen tenslotte al sinds oprichting van het keurmerk en onze laagdrempelige, nuchtere en praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat we doelgericht met beoordeling van uw organisatie bezig zijn. We zoeken naar bevestiging dat uw organisatie aan de eisen voldoet en gaan niet op zoek naar gebreken. Hebt u behoefte aan een combinatie met andere certificaten zoals het ISO 14001 certificaat, ISO 9001 certificaat of VCA certificaat of hebt u behoefte aan training in deze onderwerpen? Ook hiervoor kunt u bij TÜV NORD terecht.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Vraag vandaag nog een offerte aan voor het MRF keurmerk

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525