Certificeren voor NEN 7510

Certificeren voor NEN 7510

U heeft veel tijd geïnvesteerd om een managementsysteem voor informatiebeveiliging op de zetten. U bent daarmee goed voorbereid op de uiteindelijke NEN 7510 certificering. Voordat u het certificatietraject induikt, wilt u uiteraard wat praktische zaken op een rij hebben staan. Daarom vertellen we u wat er allemaal bij komt kijken. 

Hoe kan ik mijn NEN 7510 certificaat combineren met ISO 27001?

Vangt u graag twee vliegen in één klap? Het is erg goed mogelijk om uw certificering voor NEN 7510 te combineren met een ISO 27001 certificaat. Wanneer u dit wilt doen kost het u omstreeks één extra auditdag - bovenop de ISO 27001 auditdagen – om uw NEN 7510 certificaat behalen. Wanneer u het NEN 7510 certificaat los van ISO 27001 wilt behalen, zijn de kosten ongeveer gelijk aan de kosten voor ISO 27001.

Hoe bereid ik me voor op een NEN 7510 audit?

Wanneer u uw managementsysteem heeft opgezet en geïmplementeerd in uw organisatie en de interne audits en managementbeoordeling heeft uitgevoerd bent u in feite klaar voor certificering. Als er zaken zijn die nog niet goed op orde zijn, komt u deze vanzelf tegen tijdens het uitvoeren van een interne audit. Wat u precies van de externe audit kunt verwachten leest u op deze pagina.

Heeft u in het verleden al externe audits uitgevoerd en ondergaat u een hercertificatie? Pak dan altijd de aandachtspunten uit voorgaande audits erbij en kijk kritisch of u deze punten al heeft opgelost om te voorkomen dat u nogmaals een afwijking krijgt op eenzelfde onderwerp. U kunt deze aandachtspunten altijd terugvinden in het auditrapport dat u destijds van de auditor heeft ontvangen.

Stel uw vraag over NEN 7510

  • Wat zijn de voordelen van het behalen van het NEN 7510 certificaat?
  • Hoe zorgt u dat u voldoet aan alle certificeringseisen?
  • Hoe bereidt u zich voor op een audit?

In een vrijblijvend gesprek vertellen onze TÜV-specialisten u graag wat u kunt verwachten van een certificatietraject voor NEN 7510. Stel uw vraag aan een specialist. 

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525