MENU
Certificeren voor NEN 7510

Certificeren voor NEN 7510

U heeft veel tijd geïnvesteerd om een managementsysteem voor informatiebeveiliging op de zetten. U bent daarmee goed voorbereid op de uiteindelijke NEN 7510 certificering. Voordat u het certificatietraject induikt, wilt u uiteraard wat praktische zaken op een rij hebben staan. Daarom vertellen we u wat er allemaal bij komt kijken. 

NEN 7510 kosten voor certificering

De kosten voor een NEN 7510 certificering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het grootste gedeelte van de kosten die u maakt, gaat zitten in de voorbereiding – het opzetten van een managementsysteem. De uiteindelijke certificering neemt gemiddeld slechts 10 – 20% van uw totale kosten in beslag.

Wel is het raadzaam vooraf stil te staan bij de verschillende kostenposten die certificering met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor uw uiteindelijke certificaat. Ook indirecte kostenposten kunnen meespelen, zoals voor afwijkingen tijdens certificering. Dit omdat u na een afwijking tijd nodig heeft deze te herstellen. U kunt uiteraard altijd contact opnemen met uw certificatie-instelling voor een gespecificeerd kostenplaatje.

Hoe kan ik mijn NEN 7510 certificaat combineren met ISO 27001?

Vangt u graag twee vliegen in één klap? Het is erg goed mogelijk om uw certificering voor NEN 7510 te combineren met een ISO 27001 certificaat. Wanneer u dit wilt doen kost het u omstreeks één extra auditdag - bovenop de ISO 27001 auditdagen – om uw NEN 7510 certificaat behalen. Wanneer u het NEN 7510 certificaat los van ISO 27001 wilt behalen, zijn de kosten ongeveer gelijk aan de kosten voor ISO 27001.

Hoe bereid ik me voor op een NEN 7510 audit?

Wanneer u uw managementsysteem heeft opgezet en geïmplementeerd in uw organisatie en de interne audits en managementbeoordeling heeft uitgevoerd bent u in feite klaar voor certificering. Als er zaken zijn die nog niet goed op orde zijn, komt u deze vanzelf tegen tijdens het uitvoeren van een interne audit. Wat u precies van de externe audit kunt verwachten leest u op deze pagina.

Heeft u in het verleden al externe audits uitgevoerd en ondergaat u een hercertificatie? Pak dan altijd de aandachtspunten uit voorgaande audits erbij en kijk kritisch of u deze punten al heeft opgelost om te voorkomen dat u nogmaals een afwijking krijgt op eenzelfde onderwerp. U kunt deze aandachtspunten altijd terugvinden in het auditrapport dat u destijds van de auditor heeft ontvangen.

Stel uw vraag over NEN 7510

  • Wat zijn de voordelen van het behalen van het NEN 7510 certificaat?
  • Hoe zorgt u dat u voldoet aan alle certificeringseisen?
  • Hoe bereidt u zich voor op een audit?

In een vrijblijvend gesprek vertellen onze TÜV-specialisten u graag wat u kunt verwachten van een certificatietraject voor NEN 7510. Stel uw vraag aan een specialist. 

Informatie en offertes voor certificering

Afdeling Sales Certification

Afdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

0499 - 339 525

Stel uw vraag over
Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Deel deze pagina