Waar in Duitsland is de milieusticker verplicht?

Waar in Duitsland is de milieusticker verplicht?

Waar in Duitsland u verplicht een Milieusticker nodig hebt

U heeft niet overal in Duitsland een milieusticker nodig. Milieuzones waarin de milieusticker Duitsland verplicht is bevinden zich met name in en rondom de Duitse steden.

Blijft u buiten de milieuzones, zoals wanneer u op doorreis bent via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig. De gebieden waarvoor beperkingen gelden zijn te herkennen aan verkeersborden met de tekst Umweltzone en daaronder de toegestane kleuren milieusticker.

Een overzicht van steden waar de milieusticker in Duitsland verplicht is

Een actueel overzicht van de milieuzones in Duitsland vindt u hier. De gebieden waarvoor beperkingen gelden zijn te herkennen aan verkeersborden met de tekst Umweltzone en daaronder de toegestane kleuren milieusticker.

 

Let op: Met uitzondering van de stad Neu-Ulm heeft u minimaal een groene milieusticker nodig voor andere steden, tenzij er geen umweltzones aanwezig zijn in uw bestemming.

Mag u met uw voertuig naar uw bestemming in Duitsland?

Verplicht uw bestemming in Duitsland dat u een milieusticker op uw voertuig hebt aangebracht, dan kunt u via op de pagina Milieusticker Kenteken Check vaststellen welke Milieusticker op uw voertuig van toepassing is.

U kunt de kenteken check ook direct doen in onze online shop. U hoeft geen sticker te bestellen om dit te kunnen vaststellen.