Milieusticker Duitsland kopen

Milieusticker Duitsland kopen

Bestel uw milieusticker

Waar u een milieusticker kunt kopen

Wanneer u hebt vastgesteld dat u een milieusticker of Umweltplakette nodig hebt voor uw bestemming in Duitsland, kunt u op verschillende manieren een milieusticker kopen. Hier treft u een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor het bestellen van uw milieusticker.

Wacht niet te lang met bestellen, zodat u zeker weet dat u op tijd in het bezit bent van uw milieusticker.

Weet u nog niet zeker of u de milieusticker nodig hebt? Stel dan eerst vast of de sticker verplicht is voor uw bestemming.

Wacht niet te lang met bestellen, zodat u zeker weet dat u voorafgaand aan uw reis in het bezit bent van de Milieusticker

Milieusticker onderweg in Duitsland kopen

Wanneer u direct een milieusticker nodig hebt kunt u deze over de grens onderweg kopen. U haalt de milieusticker bij een tankstation of garage die een Abgas-Untersuchung (uitlaatgastest) mag uitvoeren, bijvoorbeeld één van de TÜV-stations. Dit betekent wel dat u mogelijk uw reis naar uw bestemming kort zult moeten onderbreken. Bovendien weet u op voorhand nog niet of de Umweltplakette die op uw voertuig van toepassing is in de milieuzone van uw bestemming wordt toegestaan.

Milieusticker online kopen in de TÜV webshop

Wilt u niet voor onverwachte situaties komen te staan en geen gedoe onderweg? Dan kunt u de milieusticker heel eenvoudig en veilig online in onze online shop kopen.

U ontvangt binnen een aantal werkdagen de Umweltplakette per post bij u thuis. Bovendien komt u er al vroegtijdig achter welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is dankzij de kenteken check.

Een milieusticker kopen vanuit het buitenland

Indien u niet in Nederland woonachtig bent maar wel beschikt over iDEAL, kunt u gewoon een milieusticker bestellen in de Online shop. In overige gevallen kunt u de Umweltplakette aankopen bij uw dichtstbijzijnde ANWB-winkel of een TÜV-station in Duitsland.

Direct online een milieusticker Duitsland kopen

U kunt uw milieusticker snel, eenvoudig en veilig bestellen in onze online milieusticker shop. We stellen tijdens het bestelproces vast welke milieusticker van toepassing is op uw voertuig en u kunt vervolgens veilig en betrouwbaar via iDeal afrekenen.

Benodigde informatie voor het bestellen van de milieusticker

In plaats van met een uitlaatgastest wordt bij uw online bestelling aan de hand van gegevens van het RDW vastgesteld welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is.

Wij voeren daarom tijdens uw online bestelling een verplichte controle uit op uw voertuiggegevens en vragen u daarom tijdens het bestelproces om:

  • uw kenteken;
  • meldcode (of de laatste 4 cijfers van het chassisnummer van uw voertuig) zoals vermeld op uw kentekenbewijs.

Hou deze gegevens daarom tijdens uw bestelling bij de hand.

Wat ontvang ik na mijn bestelling?

Naast de milieusticker zelf, ontvangt u bij uw bestelling een schriftelijke verklaring waarin TÜV Nederland de emissieklasse en milieusticker van toepassing op uw voertuig betuigt.

De verklaring dient u tijdens uw reis naar Duitsland bij de hand te houden zodat u bij controle en ook bij ruitbreuk kunt aantonen dat de emissieklasse van uw voertuig in de umweltzone is toegestaan.

Bewaar daarom de verklaring en achterzijde van de milieusticker bij uw kentekenbewijs.

Waarom een milieusticker Duitsland kopen bij TÜV Nederland?

Bestelt u bij TÜV Nederland, dan weet u zeker dat het goed zit. TÜV Nederland is één van de weinige instellingen in Nederland die de milieusticker mag uitgeven onder een aanwijzing vanuit de Duitse overheid (Umweltbundesamt). Betrouwbaar dus!

 

  • Bestel online in plaats van gedoe tijdens uw reis
  • U kunt via onze servicelijn altijd bij ons terecht met uw vragen over de milieusticker.
  • Betaal eenvoudig en veilig en betrouwbaar met iDEAL
  • Weet direct welke Umweltplakette op uw voertuig van toepassing is na het invoeren van uw kenteken

Deel deze pagina