De Milieusticker plakken, vervangen en verwijderen

De Milieusticker plakken, vervangen en verwijderen

Wanneer u de milieusticker hebt besteld en ontvangen dient u de sticker in uw voertuig te bevestigen. Beneden leest u de regels voor het bevestigen van uw Milieusticker en hoe het zit met het verwijderen of vervangen van de sticker.

Mijn voorruit is vervangen, hoe kom ik aan een nieuwe milieusticker?

Wanneer u een milieusticker moet vervangen (bijvoorbeeld bij ruitbreuk), bestelt u een nieuwe Milieusticker in onze online shop. De milieusticker kan vanwege de speciale lijmlaag maar één keer op een ruit worden bevestigd. Gezien wij ook kosten maken voor administratie, vervaardiging en het afdrukken van de sticker, dient u bij vervanging van uw ruit een nieuwe bestelling voor een milieusticker te plaatsen. Mogelijk is dit gedekt door uw verzekeringsmaatschappij. Informeer hierover bij uw verzekeraar.

Ik heb een ander voertuig, hoe kom ik aan een vervangende milieusticker?

Voor een ander voertuig hebt u ook een andere milieusticker nodig, want de milieusticker van toepassing op uw voertuig wordt gebaseerd op de emissieklasse van het voertuig. U bestelt daarom een nieuwe milieusticker voor uw voertuig in onze online shop.

Waar moet ik de milieusticker Duitsland plakken?

U bevestigt de milieusticker aan de binnenkant van de voorruit aan de passagierskant zodat deze goed zichtbaar is vanaf de buitenkant van het voertuig en het gezichtsveld van de bestuurder niet belemmert. U kunt de milieusticker het beste onderaan de ruit plaatsen. De achterzijde van de folie bewaart u bij uw kentekenbewijs.

Het plakken van uw Milieusticker doet u aan de binnenkant van de voorruit van uw voertuig Het plakken van uw Milieusticker doet u aan de binnenkant van de voorruit van uw voertuig Het plakken van uw Milieusticker doet u aan de binnenkant van de voorruit van uw voertuig Het plakken van uw Milieusticker doet u aan de binnenkant van de voorruit van uw voertuig
Het plakken van uw Milieusticker doet u aan de binnenkant van de voorruit van uw voertuig

Let op: de lijmlaag op de milieusticker is dusdanig sterk dat als u de sticker geplakt heeft u deze ook niet meer kunt verwijderen.

Hoe verwijder ik de milieusticker Duitsland?

De milieusticker kan maar één keer worden aangebracht en niet onbeschadigd van de voorruit worden verwijderd vanwege de speciale lijmlaag. Een nieuwe milieusticker bestelt u daarom in de online shop.