Soorten keuring van speeltoestellen

Soorten keuring van speeltoestellen

Welke vormen van keuring van speeltoestellen bestaan er?

We maken onderscheid tussen verschillende vormen van keuring van speeltoestellen. Beneden ziet u een opsomming van de verschillende soorten keuring:

  • Typekeuring: Deze vorm van keuring wordt toegepast op in serie geproduceerde speeltoestellen. Na een eenmalige typekeuring hoeven identieke speeltoestellen, tenzij er een wijziging in het ontwerp, een herziening van de toegepaste normen of een wetswijziging plaatsvindt, niet meer gekeurd te worden. U moet daarvoor de beheersing van het productieproces (Typekeur Productie Controle - TPC) kunnen aantonen en deze als onderdeel van het TCD van het speeltoestel aanleveren. Een bezoek aan uw fabriek of werkplaats kan onderdeel zijn van het keuringsproces. 
  • Stukskeuring: Deze keuring wordt uitgevoerd op (unieke) speeltoestellen die maar eenmalig geproduceerd zijn. 
  • Keuring (certificering) van valdempende ondergronden: We beoordelen naast speeltoestellen zelf ook de valdempende ondergronden:
    • Van rond speeltoestellen aangelegde ondergronden zonder typecertificaat kunnen wij op locatie de kritische valhoogte van de toegepaste valdempende ondergrond bepalen.
    • Typecertificering van valdempende waarde van ondergronden voeren wij uit in samenwerking met EN 1177 geaccrediteerde laboratoria. Dit doen we voor allerlei soorten ondergronden, zoals gietvloeren, (rubber) tegels, met kunstgras bedekte valbodems, maar ook bodems bestaande uit losse materialen.
  • Inspectie van (indoor) speelstructuren, trampolineparken, waterglijbanen: TÜV Nederland kan voor u ook de noodzakelijke jaarlijkse hoofdinspectie uitvoeren. Daar waar een uitdaging ligt bij complexe speelstructuren om periodiek vast te stellen wat de staat van onderhoud en de impact daarvan op de veiligheid is, kunnen onze deskundige inspecteurs u verder helpen. Tijdens een inspectie lopen we risicogericht toestellen na op ontstane gebreken die mogelijk gevaar kunnen opleveren voor de gebruiker, ontstaan door slijtage of gebrek aan onderhoud. Er wordt een inspectierapport opgemaakt met de bevindingen over de staat van het toestel.

Een keuring van speeltoestellen aanvragen

Wilt u een keuring van speeltoestellen laten uitvoeren? Vraag dan nu een offerte of direct een keuring aan.

 

Let op: U mag een certificaat slechts bij één keuringsinstantie aanvragen. Als de aanvraag niet wordt toegekend is daar een reden toe. Daarom mag u niet bij een andere instantie “nog eens proberen”.

Stel uw vraag over

Keuring en inspectie van speeltoestellen

Informatie, aanvraag en planning van keuring en inspectieTÜV Nederland
Sport, Play, Recreaction

Tel.: 0499 - 339 560