Jaarlijks rapporteert IPAF (International Powered Access Federation) het aantal fatale ongevallen bij het gebruik van mobiele hoogwerkers. Wereldwijd werd in 2015 182 miljoen uur gebruik gemaakt van mobiele hoogwerkers en dat vertaalde zich in 68 fatale ongevallen. U denkt misschien: een kleine kans dat het uw medewerkers overkomt, maar in deze cijfers zijn niet-fatale ongevallen en schadegevallen zelfs niet meegerekend. De werkgever is weliswaar vanuit wetgeving verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor de medewerkers, maar met alleen het borgen van uw aansprakelijkheid voorkomt u nog niet alle ongevallen. Bovendien kunnen schadegevallen een grote impact hebben op de resultaten en continuïteit van uw organisatie.

Waarom een hoogwerker cursus?

Met een hoogwerker cursus van TÜV NORD zorgt u er niet alleen voor dat u kunt laten zien dat u er alles aan doet om veiligheid van uw medewerkers te waarborgen, uw medewerkers gaan ook veiligheidsbewust met de hoogwerker om. Tijdens onze training worden uw medewerkers van alle noodzakelijke kennis op de hoogte gebracht om een hoogwerker veilig en veiligheidsbewust te bedienen. Tijdens de cursus leren uw medewerkers over wet- en regelgeving, typen hoogwerkers en bijbehorende risico's die, naast omgevingsfactoren, de veiligheid beïnvloeden. Vervolgens leren zij in de praktijk aan de hand van een hoogwerker welke veiligheidsvoorzieningen er beschikbaar zijn om veilig te werken met een hoogwerker.

Waarom een hoogwerker cursus bij TÜV NORD?

In onze rol van het keuren van arbeidsmiddelen zien we dagelijks de risico’s van slecht onderhouden, ongekeurde hoogwerkers of hoogwerkers die op een onveilige manier worden gebruikt. Tijdens een hoogwerker cursus delen we onze ervaringen met uw medewerkers zodat zij zich bewust worden van wat er in de praktijk mis kan gaan. Onze trainingen zijn niet alleen praktijkgericht, maar ook toegankelijk, zodat deze door al uw medewerkers te volgen zijn. U hebt de keuze uit verschillende trainingen, zodat u altijd een training vindt die bij uw behoeften past, tegen een marktconforme prijs. We bieden een SSVV-erkende training,  de SSVV-erkende training Veilig Werken met Hoogwerkers en de internationaal IPAF-erkende Training Hoogwerkerbediener. Uiteraard kunt u ook voor keuring van uw hoogwerkers bij TÜV NORD terecht, zodat u alles handig bij één leverancier onderbrengt.

Hebt u behoefte aan een incompany training voor uw medewerkers voor hoogwerkers? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo traint u uw mensen in dezelfde kennis, op een locatie en tijdstip die u uitkomen. Neemt u vooral contact op voor meer informatie.

Ontdek welke hoogwerker cursus bij u past

Aanbod hoogwerker cursus Inhoud van de training Het leerdoel/resultaat Praktijkonderdeel met: Aantal deelnemers Vereiste kennis
Gebruikerstraining hoogwerkers
(1 dag)
De Gebruikerstraining Hoogwerkers biedt voldoende basiskennis voor veilig en kundig gebruik van een hoogwerker in dagelijkse activiteiten. Na de gebruikerstraining weet u hoe u veilig een hoogwerker kunt bedienen.  Mobiele kniktelescoop 6-8 personen Geen vereiste voorkennis
Veilig werken met hoogwerkers
(1 dag, SSVV-erkend)
Tijdens de training leert u veilig en kundig gebruik maken van een hoogwerker volgens de SOG-eisen van SSVV. Met het succesvol afronden van deze SSVV-erkende training (en het examen) voldoet u aan de SOG-eisen die onder andere regelmatig aan aannemers in de petrochemische sector gesteld worden. Deelnemers ontvangen een erkend SOG/SSVV-certificaat. Alle certificaten hebben een geldigheid van 5 jaar.  Mobiele kniktelescoop 6-8 personen Geen vereiste voorkennis
Training Hoogwerkerbediener (1 dag, IPAF-erkend) Tijdens deze training leert u veilig en kundig hoogwerkers gebruiken volgens de criteria van IPAF Deelnemers aan de training ontvangen een PAL-card en IPAF-certificaat. Alle passen hebben een geldigheid van 5 jaar. 

De training Hoogwerkerbediener(IPAF) kan worden verzorgd in 9 categorieën hoogwerkers:

  • statisch Verticaal (1a);
  • statisch (knik-)telescoop (1b);
  • mobiel Verticaal (schaar; 3a);
  • mobiel (knik-)telescoop (3b). hand verrolbare Verticaallift (PAV);
  • geïsoleerde hoogwerkers (IAD);
  • speciale machines (SPECIAL);
  • telescopische verreikers met geïntegreerde werkplatforms (TPI);
  • redvoertuigen van de brandweer (1b Special - Fire).
 
6-8 personen Geen vereiste voorkennis

Stel uw vraag over een hoogwerker cursus

Wilt u meer weten over de inhoud van een cursus, het inschrijven voor een cursus of de mogelijkheden voor het verzorgen van een incompany training?

Neem contact met ons op en stel uw vraag.

Stel je vraag over

Training, cursussen, zelf keuren met T-SPEC en in-company oplossingen

Informatie over training, opleiding en T-SPECAfdeling Training & Opleiding
TÜV NORD Nederland

Tel.: 0499 - 339 538