ISO 14001 certificering

ISO 14001 certificering toont aan uw opdrachtgevers dat uw organisatie verantwoord omgaat met haar impact op het milieu ISO 14001 certificering toont aan uw opdrachtgevers dat uw organisatie verantwoord omgaat met haar impact op het milieu ISO 14001 certificering toont aan uw opdrachtgevers dat uw organisatie verantwoord omgaat met haar impact op het milieu ISO 14001 certificering toont aan uw opdrachtgevers dat uw organisatie verantwoord omgaat met haar impact op het milieu
ISO 14001 certificering toont aan uw opdrachtgevers dat uw organisatie verantwoord omgaat met haar impact op het milieu

Opdrachtgevers stellen in toenemende mate eisen aan inzicht in hoe uw bedrijf met maatschappelijke thema’s omgaat en zo ook het milieu en milieuwetgeving. ISO 14001 wordt dus een voorwaarde om zaken te doen. ISO 14001 certificering maakt inzichtelijk dat uw organisatie haar verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van het milieu en dat u ook daadwerkelijk voldoet aan milieuwetgeving die van toepassing is in uw branche. Certificering is het proces waarin door een onafhankelijke partij wordt vastgesteld dat u aan de criteria in de ISO 14001 norm voldoet door middel van een beoordeling op uw milieumanagementsysteem.

Waarom ISO 14001 certificering?

ISO 14001 is een veelgestelde eis door opdrachtgevers en bij aanbestedingen en tenders vanwege de criteria voor duurzaam inkopen vanuit de overheid. Die aantoonbaarheid aan opdrachtgevers, maar ook andere belanghebbenden, is de voornaamste reden van veel bedrijven om met ISO 14001 te starten. ISO 14001 draagt dus actief bij aan het uitdragen van uw inspanningen en ambities op het gebied van duurzaamheid en MVO. ISO 14001 is een prima aanpak om te starten met het beleid in de organisatie op het gebied van milieubesparing en duurzaamheid of hier structuur in aan te brengen. Met ISO 14001 verkrijgt u door invoering buitengewoon veel inzicht in milieuaspecten en de mogelijkheid tot verbetering van milieuprestaties, bewustzijn van medewerkers en procesbeheersing.

Lees ook onze blog: Waarom ISO 14001 certificering? De voordelen op een rij

Hoe het ISO 14001 certificaat meer klanten oplevert

In deze Case Study vertelt Oranje BV. hoe zij succesvol de overstap maakte naar de nieuwe ISO 14001:2015 norm. Ze delen de uitdagingen waar de organisatie voor kwam te staan op het gebied van certificeren en het vinden van een geschikte certificeringspartner. Download de case study en ontdek hoe zij dit traject op een soepele manier doorliep en slimme oplossingen vond. 

ISO 14001 certificering bij TÜV NORD

Onze onafhankelijke blik tijdens ISO 14001 certificering helpt u bovendien scherp te blijven, het milieubewustzijn en de waarde van uw systeem te versterken en uw systeem te blijven verbeteren. Onze betrouwbaarheid kunt u vaststellen door middel van onze ISO 17021 accreditatie; De bevestiging voor u dat we deskundig, onpartijdig en onafhankelijk beoordelingen volgens ISO 14001 bij u kunnen uitvoeren en u dus met een betrouwbare leverancier te maken hebt. Hebt u ISO 14001 met de eisen in andere ISO-normen geïntegreerd in één systeem? Dan kunt u de certificering van die schema’s bij ons ook combineren zodat de beoordelingen op de meeste efficiënte en zorgeloze manier verlopen. We hanteren een praktijkgerichte, nuchtere kijk op beoordelen waarbij we milieukundige auditoren inzetten die thuis zijn in uw branche en dezelfde taal spreken. Onze mogelijkheden voor ISO 14001 training helpen u snel op weg om tot certificering te komen.

Wilt u meer weten over ISO 14001 certificering bij TÜV NORD? Neemt u dan contact met ons op.

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525