Milieusticker Kenteken Check

Milieusticker Kenteken Check

Stel met een kenteken check vast welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is

Welke milieusticker van toepassing is op uw voertuig wordt bepaald op basis van de Europees vastgestelde emissieklassen. Op deze pagina leest u

 • Hoe u met de online kenteken check vaststelt welke milieusticker van toepassing is op uw voertuig
 • Welke milieustickers van toepassing zijn op voertuigen met dieselmotor, benzine-, LPG-, of hybride motoren en elektrische motor of brandstofcel
 • Voor welke voertuigen een vrijstelling geldt.

Doe een check voor de milieusticker op basis van uw kenteken

De snelste manier om vast te stellen voor welke milieusticker uw voertuig in aanmerking komt, doet u met een kenteken check in de eerste stap van onze online shop.

U kunt hier op basis van het invoeren van uw kenteken vaststellen welke sticker wordt toegekend als u deze bestelt. U hoeft geen sticker te bestellen om dit te kunnen vaststellen.

Voertuigen met vrijstelling van de milieusticker

De volgende voertuigen zijn vrijgesteld van de milieusticker en dus bent u dan ook niet verplicht om een milieusticker op uw voertuig aan te brengen:

 • Snorfietsen, bromfietsen, motoren, scooters en driewielige voertuigen;
 • landbouwtractoren, mobiele machines en apparaten;
 • werkverkeer;
 • voertuigen van hulpdiensten;
 • voertuigen van personen met een lichamelijke beperking, in het bezit van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart;
 • In de EU geregistreerde voertuigen met een historisch kenteken van tenminste 30 jaar oud zijn en voorzien van een "H"-kenteken of rode "07"-kenteken.
 • In Nederland geregistreerde voertuigen met een historisch kenteken (de blauwe kentekenplaat) van tenminste 30 jaar oud in oorspronkelijke staat, of dusdanig gerestaureerd.

Milieusticker Check: voertuigen met een dieselmotor

Met de onderstaande informatie kunt u mogelijk zelf ook vaststellen welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is.

Voor voertuigen met dieselmotoren tot max. 3.500 kg. bruto gewicht zijn 4 klassen (aan de hand van de Euro-uitlaatgasnormen Euro-1 t/m Euro-6) te onderscheiden.

De groene Milieusticker

De  groene Milieusticker wordt afgegeven aan:

 • Voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 2005;
 • Voertuigen die voldoen aan uitlaatgasnormen Euro-4 en Euro-5;
 • Voertuigen die voorafgaand aan het inbouwen van een retrofit roetfilter (goedgekeurd door KBA) voldeden aan uitlaatgasnorm Euro-3.

Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 2005 een groene milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in een hogere emissieklasse, dan is deze op het voertuig van toepassing.

De gele milieusticker

De gele milieusticker wordt niet meer geaccepteerd in de Duitse milieuzones en geeft TÜV NORD daarom niet meer uit.

De gele milieusticker wordt afgegeven aan:

 • Voertuigen die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro-3;
 • Voertuigen die voorafgaand aan het inbouwen van een retrofit roetfilter (goedgekeurd door KBA) voldeden aan uitlaatgasnorm Euro-2.

Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 2000 en vóór 1 januari 2006 een gele milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-4, dan ontvangt het voertuig een groene milieusticker. Voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 1996 en vóór 1 januari 2001 komen normaal gesproken in aanmerking voor een rode sticker, maar kunnen ook in aanmerking komen voor een gele sticker indien de fabrikant in deze periode afleverde met een emissieklasse Euro 3 motor.

Let op: Deze sticker is in geen enkele umweltzone meer toegestaan
 

De rode milieusticker wordt niet meer geaccepteerd in de Duitse milieuzones en geeft TÜV NORD daarom niet meer uit.

Met een KBA-goedgekeurd retrofit roetfilter kunt u wel nog in aanmerking komen voor de zeer beperkt toegestane gele milieusticker.

Er wordt geen milieusticker afgegeven aan voertuigen die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro-1. Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van 31 december 1996 of ouder geen milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-2, dan ontvangt het voertuig een rode milieusticker

Let op: Deze sticker is in geen enkele umweltzone meer toegestaan

Geen milieusticker

Er wordt geen milieusticker afgegeven aan voertuigen die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro-1. Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van 31 december 1996 of ouder geen milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-2, dan ontvangt het voertuig een rode milieusticker.

Milieusticker Check: voertuigen met een benzine-, LPG- of hybride-motor

Met de onderstaande informatie kunt u mogelijk zelf ook vaststellen welke milieusticker op uw voertuig van toepassing is.

Voor voertuigen met benzine-, lpg-, en hybride-motoren tot max. 3.500 kg bruto gewicht, gelden de volgende regels.

De groene milieusticker

De groene milieusticker wordt afgegeven aan:

 • Voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 1992;
 • Voertuigen die voldoen aan de uitlaatgasnorm Euro-1 (toegelaten volgens richtlijn 91/441/EEG en/of waar het kentekenbewijs is voorzien van code U9, E2 of K6), Euro-2, Euro-3 of Euro-4;
 • Voertuigen met hybride motoren.

Geen milieusticker

Er wordt geen milieusticker afgegeven aan:

 • Voertuigen die voldoen aan uitlaatgasnorm Euro-1 (tenzij toegelaten volgens richtlijn 91/441/EEG en/of niet sprake is van een kentekenbewijs voorzien van code U9, E2 of K6).

Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van 31 december 1992 of ouder geen milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-2, dan ontvangt het voertuig een rode milieusticker.

Milieusticker Check: Voertuigen met een elektrische aandrijving of brandstofcel

De groene milieusticker

De groene milieusticker wordt afgegeven aan:

 • Alle voertuigen met een elektrische aandrijving of brandstofcel.

Doe de Kenteken check tijdens uw bestelling van de milieusticker

Weet u al zeker dat u de milieusticker wil gaan bestellen? De kenteken check is  onderdeel van uw bestelling in onze online shop. Bestel direct uw Milieusticker.