Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland

Bestel uw milieusticker

Voorkom boetes in Duitse steden met een Milieusticker voor uw voertuig

Op het moment dat u met uw voertuig naar Duitsland reist kunt u te maken krijgen met milieuzones of "Umweltzones". U mag deze zones alleen inrijden als uw voertuig voorzien is van een milieusticker, die wordt toegestaan in die milieuzone. Beschikt u niet over de juiste milieusticker, dan riskeert u een boete.

U voorkomt een boete door voorafgaand aan uw bezoek van een milieuzone in Duitsland een voor uw voertuig bestemde milieusticker op de voorruit van uw voertuig aan te brengen. Op deze pagina leest u meer over de milieusticker of Umweltplakette en kunt u deze ook direct bestellen.

Waar is de milieusticker in Duitsland verplicht?

Milieuzones bevinden zich met name in en rondom de Duitse steden. Blijft u buiten de milieuzones, zoals wanneer u op doorreis bent via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig. Lees op de pagina 'Milieusticker Duitsland: In welke steden verplicht?' of u een milieusticker voor uw bestemming nodig hebt.

Welke milieusticker is op mijn voertuig van toepassing?

Op basis van de emissieklasse van uw voertuig wordt bepaald welke milieusticker op uw voertuig mag worden aangebracht. Met een Milieusticker kenteken check stelt u vast voor welke sticker uw voertuig in aanmerking komt.

Hoe en waar u de Milieusticker Duitsland kunt kopen

Heeft u vastgesteld dat u een milieusticker nodig hebt voor uw bestemming? Bekijk welke mogelijkheden er zijn om de Milieusticker Duitsland te kopen.

Bekijk de status van uw bestelling

Indien u een (gratis) account heeft aangemaakt op milieusticker.nl kunt u door in te loggen de status van uw bestelling volgen.

De milieusticker in uw voertuig plakken

Wanneer u de milieusticker hebt besteld en ontvangen dient u de sticker in uw voertuig te plakken. Lees hoe en waar u de milieusticker moet bevestigen.

Veelgestelde vragen over de milieusticker Duitsland

Zoekt u een antwoord op een vraag over de milieusticker Duitsland? Bekijk onze lijst van veelgestelde vragen of neem contact op met onze servicelijn.

Waarom een milieusticker Duitsland bestellen bij TÜV NORD?

Bestelt u bij TÜV NORD, dan weet u zeker dat het goed zit. TÜV NORD is één van de weinige instellingen in Nederland die de milieusticker mag uitgeven onder een aanwijzing vanuit de Duitse overheid (Umweltbundesamt).

 

Stel uw vraag

Over de milieusticker

MilieustickerAfdeling Mobility
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 551