VCA certificering

VCA certificering maakt inzichtelijk aan uw relaties dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico's zoveel mogelijk beperkt VCA certificering maakt inzichtelijk aan uw relaties dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico's zoveel mogelijk beperkt VCA certificering maakt inzichtelijk aan uw relaties dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico's zoveel mogelijk beperkt VCA certificering maakt inzichtelijk aan uw relaties dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico's zoveel mogelijk beperkt
VCA certificering maakt inzichtelijk aan uw relaties dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico's zoveel mogelijk beperkt

Veiligheid van uw medewerkers is van uitermate groot belang voor de continuïteit van uw organisatie maar ook opdrachtgevers willen risico’s tot een minimum beperken. VCA certificering is de meeste voorkomende vorm van certificering in Nederland om aan te tonen dat u veiligheidsbewust werkt en veiligheidsrisico’s en ongevallen zoveel mogelijk probeert te beperken. VCA certificering wordt uitgevoerd op basis van de criteria in de VGM Checklist Aannemers van de Stichting Samenwerken voor Veiligheid. We beoordelen of het door u op te zetten VGM-beheersysteem voldoet aan de criteria. Na een positieve uitslag ontvangt u van ons het VCA certificaat.

Waarom VCA certificering?

In branches waar veiligheidsrisico’s een grote rol spelen, zoals de industrie, bouw en sloop worden harde eisen gesteld aan aantoonbare veiligheid. VCA certificering zien we dan ook voornamelijk in deze branches terug omdat dit van wezenlijke invloed kan zijn met wie u en anderen zaken kunnen doen. Voor veel bedrijven heeft VCA certificering dus een commerciële drijfveer. Echter legt u met VCA certificering natuurlijk op praktische wijze een goed fundament neer voor het creëren van veiligheidsbewustzijn onder uw medewerkers. Er zijn 3 varianten van VCA certificering: VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. U bepaalt zelf welk VCA certificaat het beste bij uw organisatie past, of op basis van de eisen van uw opdrachtgevers.

VCA certificering bij TÜV NORD

Om te komen tot VCA certificering, volgt u het stappenplan op www.vca.nl. Eventueel kunt u ook een VCA training volgen bij TÜV NORD. Certificering wordt in 3 jaar durende cyclus van jaarlijkse audits bij u uitgevoerd. Voor alle vormen van VCA certificering kunt u bij TÜV NORD terecht en we combineren uw certificering graag met andere certificatieproducten zoals ISO 9001 of ISO 14001 zodat u alles zorgeloos bij één leverancier kunt onderbrengen. Ervaar onze persoonlijke en benaderbare organisatie. We zijn groot geworden in VCA certificering door onze praktijkgerichte en nuchtere kijk op beoordeling en dus bent u verzekerd van vakkundige veiligheidskundigen die uw branche begrijpen en uw taal spreken.

VCA bedrijfscertificering kosten

Wilt u meer weten over welke kostenaspecten er komen kijken bij certificering? Lees dan onze blog.

Wilt u meer weten over VCA certificering bij TÜV NORD of hebt u al het voornemen om het VCA certificaat voor uw bedrijf te behalen? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificeringAfdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Tel.: 0499 - 339 525