MENU

§ 70 STVZO - Uitzonderlijk Transport

  1. Keuringen
  2. Keuring voertuigen
  3. § 70 STVZO

Ontheffingen, uitzonderlijk vervoer / transport

Als u fabrikant, constructeur of transporteur bent van voertuigen / voertuigcombinaties die langer, breder, hoger of zwaarder zijn dan wettelijk is toegestaan in Duitsland en normaal gesproken niet aan het verkeer mogen deelnemen, dient u in het bezit te zijn van een geldige ontheffing.

Grondslag voor het verlenen van een dergelijke ontheffing door de Duitse autoriteiten, bij het voldoen aan bepaalde eisen, is een beoordeling volgens §70 ‘StVZO’ (Duitse regeling voor de toelating van motorvoertuigen tot het wegverkeer).

De deskundigen van TÜV NORD Mobilität GmbH & Co. KG informeren u graag over de gestelde eisen en de hiervoor noodzakelijke keuringen. Als de keuringen met een positief resultaat worden afgesloten kunt u, met de hierdoor verkregen documenten, naar de daarvoor verantwoordelijke duitse instantie voor het wegverkeer om een ontheffing aan te vragen.

Ervaar het gemak van het uitvoeren van inspecties bij u op locatie, indien deze is voorzien van de benodigde faciliteiten, of op een andere geschikte locatie welke u het beste uitkomt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.