MENU

Keuring speeltoestellen

  1. Keuringen
  2. Keuring speeltoestellen
Met een keuring speeltoestellen voldoet u aan wettelijke eisen en verplichtingen voor veiligheid

Als u de beheerder bent van één of meerdere speeltoestellen op (semi-)openbaar terrein, bent u verantwoordelijk voor veilige speeltoestellen en het in betrouwbare staat verkeren van de speelomgeving. Dit staat vastgelegd in het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Dat betekent niet alleen dat een nieuw, al goedgekeurd speeltoestel geplaatst moet worden volgens de specificaties van de fabrikant, maar dat ook regelmatig moet worden vastgesteld dat een speeltoestel nog betrouwbaar is door middel van een jaarlijkse keuring speeltoestellen.

Veiligheid van speeltoestellen met een keuring speeltoestellen

TÜV Nederland kunt u inzetten om de jaarlijkse keuring speeltoestellen uit te voeren. Of het nu om schommels, glijbanen, kabelbanen, wiptoestellen, of drijvende vrijetijdsartikelen voor gebruik op en in het water en opblaasbare speeltoestellen gaat, wij kunnen het wel beoordelen. We baseren de jaarlijkse keuring van speeltoestellen op de NEN-EN 1176, de internationale norm voor veiligheid van speeltoestellen en de NEN-EN 1177, welke eisen bevat voor schokabsorberende ondergronden voor speeltoestellen naast onderliggende normen.

Waarom een keuring speeltoestellen bij TÜV Nederland?

We bieden u het volledig pakket van varianten van een keuring speeltoestellen. We zijn een vanuit de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit AKI keuringsinstantie. Dit betekent dat we kunnen ondersteunen bij de ontwerpbeoordeling, typekeuring, inspectie speeltoestellen tijdens productie/installatie, eenheidskeuring en eindkeuring of controle van nieuwe speeltoestellen. Die kennis en ervaring nemen we ook mee in de keuring van reeds geplaatste toestellen. Dezelfde dienstverlening bieden we in België en Frankrijk, natuurlijk op basis van lokale wetgeving en internationale normering. We denken graag met u mee over efficiënte planning op lange termijn zodat uw speeltoestellen op tijd gekeurd worden en in topstaat blijven functioneren. Na afloop van onze keuring ontvangt u een gedetailleerde rapportage met onze bevindingen.

Kosten keuring speeltoestellen

Bent u benieuwd naar de kosten van een keuring speeltoestellen? Vraag dan meer informatie bij ons op, of plan direct en keuring speeltoestellen of een inspectie speeltoestellen bij ons in. 

Deel deze pagina

Informatie, offertes en planning van keuring en inspectie

Afdeling Amusement Rides & Devices van TÜV Nederland

Afdeling Amusement Rides & Devices
TÜV Nederland

0499 - 339 534

Stel uw vraag over
Keuring en inspectie van speeltoestellen, attracties en (buiten)sporttoestellen