MVO Prestatieladder certificaat

Met het MVO Prestatieladder certificaat toont u uw inzet voor milieu en maatschappij aan belanghebbenden Met het MVO Prestatieladder certificaat toont u uw inzet voor milieu en maatschappij aan belanghebbenden Met het MVO Prestatieladder certificaat toont u uw inzet voor milieu en maatschappij aan belanghebbenden Met het MVO Prestatieladder certificaat toont u uw inzet voor milieu en maatschappij aan belanghebbenden
Met het MVO Prestatieladder certificaat toont u uw inzet voor milieu en maatschappij aan belanghebbenden

Bezig zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) betekent verantwoordelijkheid nemen voor de effecten die uw organisatie heeft op onze maatschappij en het milieu en met het nemen van de verantwoordelijkheid verder te innoveren, te groeien en uw bedrijf te verbeteren.

De MVO Prestatieladder is een managementsysteem dat u handvatten geeft voor invulling aan de maatschappelijke betrokkenheid van uw onderneming. De norm is bovendien certificeerbaar, waarmee u dus meteen een verklaring in handen hebt in de vorm van het MVO Prestatieladder certificaat.

Naar mate uw managementsysteem zich verder ontwikkelt en uw organisatie zich verder verdiept in de MVO indicatoren en in uw sector kunt u een certificaat met een steeds hoger niveau (niveau 1 t/m 5) behalen.

Waarom een MVO Prestatieladder certificaat?

Het certificatieschema MVO Prestatieladder is geïnspireerd op onder andere de ISO 26000, het motto “People, Planet, Profit” en stakeholdermanagement. Vooral dit laatste is van wezenlijk belang, omdat uw invulling van maatschappelijk verantwoord ondernemen met name afhangt van de wensen en eisen van uw eigen medewerkers, klanten, opdrachtgevers en toezichthouders.

Met de meest recente versie 3.0 (ingang per september 2020) is er een belangrijk uitgangspunt bijgekomen: De Sustainable Development Goals. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn in 2015 vastgesteld door de VN en worden wereldwijd gepromoot als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. De nieuwe indeling van de thema’s van de MVO Prestatieladder 3.0 is gekoppeld aan deze SDG’s.

Het MVO Prestatieladder certificaat behalen betekent dat u de MVO prestaties van uw organisatie inzichtelijk kunt maken aan belanghebbenden. Dit kan een positieve uitwerking hebben op het imago van uw organisatie en uw medewerkers.

 

Hoe komt u in aanmerking voor het MVO Prestatieladder certificaat?

De MVO Prestatieladder is voor ieder bedrijf toepasbaar. U zult tijd en energie moeten investeren om aan de eisen in die norm te voldoen voordat u het MVO Prestatieladder certificaat kunt gaan behalen. Dankzij de 5 niveaus is de drempel om in te stappen laag, u kunt altijd verder groeien. Helemaal als u al beschikt over andere certificering zoals ISO 9001, ISO 14001 of ISO 50001. Maar natuurlijk zult u zelf eerst moeten bepalen wat u op het gebied van MVO allemaal doet of wilt doen. Vaak doen organisaties al meer op MVO gebied dan ze in eerste instantie denken. Met behulp van de certificatienorm MVO Prestatieladder kunt u dit aantoonbaar maken.

Waarom een MVO Prestatieladder certificaat bij TÜV NORD?

Als certificerende instelling weten we als geen ander wat voor bijdragen managementsystemen leveren aan uw organisatie. TÜV NORD heeft reeds jarenlang ervaring met beoordelingen die verband houden met milieuaspecten, maatschappelijke verantwoordelijkheid en continue verbetering van uw organisatie. Onze auditoren zijn hierdoor tevens in staat om de beoordelingen met oog voor de dagelijkse praktijk uit te voeren. Zo ondervindt uw organisatie zo min mogelijk extra druk en wordt door ons ook een bijdrage geleverd voor mogelijke verbeterpunten van uw systeem.

We bieden bovendien mogelijkheden om het MVO Prestatieladder certificaat in combinatie met certificering van andere managementsystemen te laten beoordelen. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, maar u heeft ook alles bij één certificerende instelling ondergebracht. Wel zo gemakkelijk.

Wilt u de MVO Prestatieladder gaan certificeren? Neemt u dan contact met ons op.

 

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Informatie en offertes voor certificering Afdeling Sales Certificatie
TÜV Nederland

Deel deze pagina